Boeken over vaderschap, ze zijn zeldzaam. Het is dan ook eens fijn om naast boeken over ouderschap en voor mama’s, een boek te vinden speciaal voor vaders. Zeker als het dan nog eens geschreven is door een vader. Ik was alvast benieuwd!

Spuitluiers, slaapgebrek en onvoorwaardelijke liefde

“Baby’s roken lief en teder, maakten murmelende geluidjes en ja, absoluut heel schattig allemaal, maar als je even niet oplette, kwamen er onvoorstelbare hoeveelheden ontlasting en braaksel uit, alsmede kwijl en zenuwslopend gehuil. Plus: de ouders vertelden dan wel hoe mooi en bijzonder het hebben van zo’n baby was, maar ze deden dat met afgepeigerde gezichten. De wallen onder hun ogen waren zwart, hun gelaat grijs van het slaapgebrek. Noem mij gerust een botte hork, maar ik zag daar de lol niet van in.”

Marcel zag nooit kinderen in de toekomst, tot zijn vrouw Carlijn zwanger werd en hij op zijn drieënveertigste vader werd. De komst van dochter Sammie betekende dan wel het einde van uitslapen, feesten en niets doen, maar dat bleek niet erg, want al gauw kon Marcel zich zijn leven niet meer zonder haar voorstellen.

Spuitluiers, slaapgebrek en onvoorwaardelijke liefde is een verzameling columns die Marcel wekelijks schreef, vanaf de geboorte van Sammie in 2016 tot nu. Ze laten zien hoe leuk het is om vader te zijn, maar ook hoe spannend, ontroerend, moeilijk, doodvermoeiend en komisch het kan zijn.

Recensie

Over vaderschap lezen kan je niet zoveel. En eerlijk, ik mis dat soms wel. Gelukkig komen de laatste tijd er wel meer ‘papa-blogs’ op het wereld wijde web. Maar ook in boeken is dit soms ver te zoeken. Gelukkig is er met dit boek een (h)eerlijk exemplaar op de wereld los gelaten. De columns van Marcel lezen vlot, zijn herkenbaar en bevatten de nodige dosis humor. Heel aangenaam om als (toekomstige) papa te lezen. Je zou er zelf zin van krijgen om regelmatig een soort column over je eigen avonturen als vader te schrijven.

Auteur: Marcel Langedijk
Uitgeverij: Volt
Pagina’s: 190
Leeftijd: ouders
ISBN: 978 90 214 1707 3

Q: Wat zijn jullie leukste ervaringen als (jonge) vader?


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *