Water is een levensnoodzakelijke dorstlesser. Het is daarom belangrijk om voldoende (water) te drinken. Water lest trouwens niet alleen de dorst. Het speelt ook een belangrijke rol om verschillende lichaamsfuncties vlot te laten verlopen. Het is dan ook belangrijk dat niet alleen wij als volwassenen maar zeker (jonge) kinderen dienen voldoende water drinken.

Tips om je kinderen voldoende water te laten drinken

“Wat ik ook probeer, hoe vaak ik dat glaasje water ook aanbied, er verandert niets. Mijn kindje wil enkel fruitsap en frisdrank drinken, maar nooit eens water.” Dat klinkt bij vele ouders vast bekend in de oren. Nochtans kan je met enkele simpele tips je kinderen meer water laten drinken.
  • Zorg ervoor dat water altijd beschikbaar is.
  • Geef je kindjes een eigen drinkfles- of beker. Laat ze deze ook zelf kiezen, waardoor ze zich betrokken voelen bij het gebeuren.
  • Geef je kind zelfstandigheid. Kinderen leren graag nieuwe dingen, ze willen ‘groot’ zijn en veel zelf doen. Laat ze dan ook hun eigen drinkfles – of beker vullen.
  • Zorg er voor dat er minder keuze in huis is. Limiteer het gebruik van frisdranken. Gebruik frisdrank als beloning en laat ze voor de rest water drinken.
  • Zorg bij jonge kinderen eventueel voor een beloning als ze bv zes glazen water hebben gedronken.
  • Gewoon water saai? Maak water dan leuk! Voeg bijvoorbeeld een smaakje toe aan het water. Zo leren (jonge) kinderen ook nieuwe smaken ontdekken.

Squeeze Well

Wil je het water minder saai maken voor je kindjes (en jezelf) dan kan je smaakjes toevoegen. Je kan dit doen door bv verschillende vruchten te laten “weken” in water. Maar het kan ook makkelijker door siroop aan water toe te voegen. Zo bracht Sipwell, gekend van de waterkoelers, Squeeze Well op de markt. Squeeze Well zijn handige flesjes (48ml) waarbij je met één “Squeeze” een lekker smaakje aan je water toevoegt.

Squeeze Well is momenteel verkrijgbaar in drie verschillende smaken nl. Summer Fruits, citroen/limoen en aardbei/watermeloen. Deze siroopjes bevatten geen toegevoegde suikers, hebben een laag aantal calorieën en bevatten vitamines B3 en B6. Eén flesje van 48ml is goed voor zo’n 6 liter water of ruim 30 glazen. Wij mochten de drie smaken van Squeeze Well voor jullie testen.

De test

Wat ons direct opviel toen we de flesjes ontvingen was het handige formaat. Hierdoor nemen ze niet veel plaats in, in de kast of op het aanrecht. Handig meegenomen. Bovendien is de hoeveelheid water die je met zo één flesje van een smaakje kan voorzien zeker voldoende. In het begin is het nog wel even zoeken om de ideale hoeveelheid water te vinden (hangt ook af van je eigen smaak/goesting). Wij opteren momenteel 1 “Squeeze” voor +/- 50cl water. Zo krijgt je water een lichte fruitige smaak zonder te overheersen.

Hier op de redactie van Ouder Blog vallen de smaken Summer Fruits en Aardbei/watermeloen vooral in de smaak. Niet alleen bij ons maar ook bij de 4 jarige dochter. Citroen/limoen kan ons net iets minder bekoren. Vooral omdat deze smaak naar onze eigen mening ook iets te zoet is. Hier had een iets zuurdere toets beter geweest. Zeker voor warme zomerse dagen.

Naast het gewone water gebruiken we de smaken van Squeeze Well op regelmatige basis om ons water en dat van de dochter net dat tikkeltje anders te laten smaken. Wij zijn alvast fan, zeker met de handige verpakking, welke het ook makkelijk gemaakt om de smaakjes van Squeeze Well mee te nemen op een picknick of op reis.

Squeeze Well is te bestellen op de website van Sippwell en kost € 16,99 voor zes flesjes (2x drie smaken).

Extra tip: Je kan de smaakjes van Squeeze Well ook gebruiken bij bv yoghurt of ijs, maar even goed als volwassenen in je Gin-Tonic 😉 

Q: drinken jullie kindjes voldoende water of hebben ze daar problemen mee?


Disclaimer: Wij ontvingen enkele flesjes Squeeze Well om te testen, doch had dit geen invloed op onze mening geformuleerd in dit artikel.

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Squeeze Well
Beoordeling:
41star1star1star1stargray

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *