Pesten? NEEN daar doen wij niet aan mee!” Dat moet het eerste zijn waaraan kinderen denken als je het over pesten hebt. Pestgedrag kan namelijk zware gevolgen hebben. Dit niet alleen voor de persoon die gepest wordt maar ook voor zijn of haar omgeving. Daarom is het ook goed dat er initiatieven zijn die dit kwalijke gedrag onder de aandacht brengt. Daarom ook steunen wij ook deze keer weer de ‘Move tegen Pesten‘ van Ketnet. De actie heet net als afgelopen jaar ‘Stip It‘. Met ‘Stip It’ wil de kinder- en jongerenzender samen met het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten iedereen sensibiliseren om het pestgedrag te durven benoemen en dus aan te stippen. Bovendien zijn er heel wat acties die worden georganiseerd tijdens de Vlaamse Week tegen Pesten die loopt van 22 februari tot en met 1 maart.

Manipest

Naast alle acties kunnen kinderen op de website van Ketnet een Manipest ondertekenen. Wie dat heeft gedaan, tekent vier stippen op zijn hand om te tonen aan iedereen dat pesten niet oké is. Daarnaast kan je door het ondertekenen van het Manipest en het overtuigen van vrienden om dit ook te doen, Stippies verzamelen. En als afsluiter van de Vlaamse Week tegen Pesten organiseert Ketnet een online festival nl het Antipestival.

JBC en Stip It

Ook dit jaar kan je bij de Belgische kledingsketen JBC de ‘Stip It’-collectie terugvinden. Deze bestaat uit een sweater en een t-shirt. Beide in verschillende kleuren (rood-blauw-grijs). En dit zowel voor jongens als voor meisjes. De ‘Stip It’-collectie is te vinden bij een JBC bij jullie in de buurt of online op hun webshop.

Stip It – lied

Ook dit jaar is het Stip It – lied van Tinne Oltmans de themasong voor deze actie. Jullie kindjes zullen het ondertussen al wel goed kunnen meezingen.

Q: Zijn jullie kinderen al gepest geweest? Of zijn jullie kinderen zelf pesters?

1 reactie

  1. […] met een bedoeling. Gelukkig komen ook er meer en meer acties tegen pesten. Zo is er jaarlijks de Stip It! actie van Ketnet. En ook in kinderboeken wordt het onderwerp niet meer uit de weg gegaan. Met […]

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *