Mark Tijsmans is bij vele wel gekend als acteur uit o.a. de serie Flikken. Maar was vele misschien niet weten is dat hij ook een goed auteur is. En dan vooral van kinder- en jeugdboeken. Met “Strooi as van een verborgen held” brengt hij nu deel drie uit in de reeks “De Bende van Teiresias”. Eerder verschenen al “Van Zilver zal de ketel zijn” en “Het Heilig hout brandt zonder pijn”.

De Bende van Teiresias

In Teiresië wonen drie volkeren in vrede samen na een lange oorlog. De mensen, de elfen en de kabouters. Teiresias, de oude koning, is reeds heel lang geleden tot koning gekroond. Om de koning te beschermen bestaat er een geheim genootschap nl. De bende van Teiresias. De zeven leden worden in het geheim gekozen, waardoor niemand weet wie het zijn. Lukt het de bende om de koning te beschermen?

In Vrijhaven wordt alles in gereedheid gebracht om de toverdrank te brouwen. De ketel is gegoten, het hout is er, maar het volk is ongerust: het drakenbloed en de as van een verborgen held ontbreken nog…

De dappere Andreas merkt niets van de onrust, hij is verzonken in zijn eigen sombere gedachten. Hij denkt, nee, hij weet immers wel zeker dat hij de held is die moet sneuvelen om de drank te kunnen brouwen…

Om hem af te leiden, stuurt de koning Andreas met een troep soldaten naar Rietschoorvelden, het dorp in de moerassen dat vernietigd is door een draak.

Maar als de draak terugkeert, zouden de ergste vermoedens van Andreas wel eens waarheid kunnen worden… Is hij bereid om zijn leven op te offeren om zijn koning en land te redden?

Strooi as van een verborgen held is o.a. online verkrijgbaar bij Bol.com, Proxisazur of je vertrouwde boekenwinkel

Auteur: Mark Tijsmans
Uitgeverij: Manteau Jeugd
Pagina’s: 256
Leeftijd: Vanaf 7 jaar
ISBN: 9789022330579

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *