De bekendste loodgieter van de wereld? Dat moet wel Super Mario zijn. Wie kent het olijke mannetje in zijn rode tenue nu niet? Verschillende computergames, gezelschapsspelletjes en merchandising zijn er al met Super Mario in de hoofdrol. Maar een hoofdrol in een LEGO-set dat kreeg hij nog nooit, ondanks dat hij waarschijnlijk al wel duizenden keren zal zijn gebouwd met de bekende blokjes. Maar nu is het eindelijk zo ver. Super Mario krijgt zijn eigen set en dan nog wel een interactieve gameset.

Maak kennis met LEGO Mario

Kinderen kunnen nu de uitdagingen uit de Mario-games nabouwen met LEGO blokjes. Hierdoor ontstaat een heel nieuwe spelervaring voor jong (en ook oud).Ze kunnen een parcours bouwen voor LEGO Mario en het opnemen tegen vrienden. Zo kunnen ze eindeloze uitdagingen opbouwen en afbreken.

Elke game start ergens en hier is dat met de startset! En dat is een echte must-have, want de startset is de enige set die de LEGO® Mario™ figuur bevat, dus je hebt ‘m echt nodig om met het avontuur te kunnen beginnen. Deze interactieve LEGO Mario figuur laat via de luidspreker en zijn ingebouwde lcd-schermen verschillende reacties zien en horen.

Oneindige wereld

In de computergames van de bekende loodgieter beweeg je, je in een enorm uitgebreide wereld. En het leuke aan LEGO Mario is dat je ook hier een enorm uitgebreide wereld kan creëren. Naast de verschillende uitbreidingsset zoals het kasteel van Bowser, het huis van Mario en Yoshi of de mysterieuze personagespakketjes, kan je zelfs verschillende Power-uppakkets aanschaffen. Alle sets van Mario bestaan helemaal uit LEGO stenen, zodat alle sets bij elkaar passen. Maar wat dit helemaal leuk maakt is dat je zelfs je bestaande LEGO-blokjes kan gebruiken om deze wereld uit te breiden met je eigen fantasie!

Interactief?

Kinderen spelen LEGO Mario

Naast de uitgebreide wereld die je kinderen met hun eigen fantasie kunnen bouwen samen met de LEGO Mario-sets is Super Mario ook nog is enorm slim (lees interactief). Hij is voorzien van Bluetooth, een bewegingssensor, een luidspreker en een LED-schermpje. Daarnaast heeft Mario ook nog een kleurensensor onder zijn voeten. Zo weet hij waar hij op staat of springt!

Bluetooth

Met een schakelaar op Mario’s rug kan je de Bluetooth activeren. Zo is hij altijd bereikbaar en verbind je hem met de app. Via de app kan je na het afronden van een level kunt zien welke uitdagingen hij heeft afgerond, welke vijanden hij heeft verslagen en hoeveel munten hij heeft verzameld.

Geluid

Spelen met LEGO® Super Mario™ klinkt net zoals vroeger dankzij LEGO Mario’s ingebouwde luidspreker. Deze speelt de bekende muziek en geluidseffecten van toen af. Bovendien hoor je hierdoor de reacties op de dingen die hij tegenkomt en coole soundbites zoals: “Het is LEGO Mario tijd!“.

Bewegingssensor

Nog niet genoeg interactie? Dan bevat LEGO® Mario® ook nog een supercoole bewegingssensor. Zo onthoudt hij waar hij zich bevindt en in welke positie hij terecht is gekomen – of hij nu laag of hoog springt om extra munten te verzamelen, van links naar rechts glijdt, een salto maakt, rechtop staat, ligt of ronddraait. Leuk toch?

Extraatje voor de papa/mama!

Nu jullie kinderen volop de wereld ontdekken van Super Mario kunnen jullie terugblikken op de beginjaren van de olijke Italiaans loodgieter. Met een TV uit de jaren ’80 en een old school Nintendo Entertainment System beleef je terug je eigen jeugd. Een prachtige set die bovendien ook nog eens interactief is met de LEGO Mario-sets van zoon of dochter. Zien jullie je al samen spelen?

De LEGO Mario sets zijn te verkrijgen in de gekende LEGO-stores, in de betere speelgoedwinkel en online bij o.a.:
Bol.comToychampDreamland

Pin it
LEGO Mario

Disclaimer: Dit bericht bevat enkele affiliate links.

1 reactie

  1. […] het buitenland, maar houd dan wel rekening met extra kosten. Als je bijvoorbeeld in de VS je nieuwe Super Mario-set van LEGO met 60% korting koopt, komen daar niet alleen transportkosten maar ook douanekosten bij. Als je de […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *