De Nintendo Switch is nu al enige tijd uit en heeft al menig huiskamer/speelkamer veroverd. Tijd dus voor een gloednieuwe Super Mario game nl. Super Mario Odyssey. Zoals we gewoon zijn moet je ook deze keer Princess Peach bevrijden uit de klauwen van Bowser. Die plant trouwens een huwelijk met de ontvoerde Princess Peach. Maar zoals we al gewend zijn loopt het bevrijden van de prinses niet zonder slag of stoot. Klaar voor een nieuw avontuur van onze loodgieter?

Super Mario Odyssey

Super Mario Odyssey is een 3D-actieplatformgame exclusief gemaakt voor de Nintendo Switch. Je leidt de guitige Mario en zijn petvormig ruimteschip, de Odyssey, door tal van koninkrijken. Centraal in deze game staat New Donk City, een uitgestrekte stad in het Metro Kingdom. Deze stad zit natuurlijk vol met een hele resem queesten en uitdagingen. Een groot deel hiervan speel je om verder door het spel te raken op weg naar Princess Peach, een ander deel speel je voor het plezier. Onderweg in deze games en queesten verzamel je Power Moons. Items die je nodig hebt om met Odyssey naar nieuwe koninkrijken te vliegen. Koninkrijken zoals jungles, woestijnen, onderwaterwerelden, eetbare steden en nog zoveel meer. Elk van deze koninkrijken beschikt natuurlijk over een unieke spelbeleving.

Cappy

Deze nieuwe Super Mario game combineert ontdekking, platformactie, puzzelen en heel wat vechtpartijen. Deze laatste zijn gelukkig familievriendelijk waardoor de game perfect kan gespeeld worden vanaf een jaar of 7. Eén van de grootste nieuwigheden in deze Mario game is Cappy, een vriendelijk geest die zich veranderd heeft in de gekende rode pet van Mario. Je zal Mario’s pet, en dus Cappy, moeten gebruiken, om vijanden te verschalken, als opstapje naar plaatsen die moeilijker bereikbaar zijn of zelfs om andere personages in de game tijdelijk over te nemen. Het overnemen van deze personages brengt dan ook heel wat nieuwe gameplay-opties met zich mee.

Amiibo

Ook bij deze game voor de Nintendo Switch worden er drie nieuwe Amiibo figuurtjes gelanceerd nl. Mario, prinses Peach en Bowser in hun trouwkleding. In Super Mario Odyssey kun je, naast deze nieuwe Amiibo figuurtjes, ook diverse figuurtjes gebruiken die eerder verschenen. Als je de compatibele Amiibo scant, krijg je hulp in de game. Sommige van deze Amiibo leveren ook kostuums voor Mario op! Toch ook een leuke aanvulling op deze game.

Super Mario Odyssey is verkrijgbaar voor de Nintendo Switch en geschikt voor spelers vanaf een jaar of zeven en kan gespeeld worden met één of twee spelers. De game is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com, Game Mania en de betere speelgoedwinkels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *