Tekenen is niet mijn sterkste kant, en ook de dochter des huizes kan nog veel leren op haar leeftijd. Het was dan ook een aangename verrassing dat dit boekje verscheen. Wij namen pen en papier en probeerden een eerste keer enkele van de diertjes te tekenen.

Teken je eigen Unicorn (en andere lieve knuffelbeesten)

Met eenvoudige vormen en vijf makkelijk te volgen stappen komen niet alleen unicorns maar een hele stal aan lieve, knuffelachtige dieren tot leven. Lulu Mayo laat je zien hoe je deze leuke beesten op eenvoudige wijze op papier kunt krijgen. Stap-voor-stap met simpele basisvormen als cirkels, ovalen, recht en driehoeken leer je de contouren van de dieren op te zetten, en door het toevoegen van unieke details komen ze helemaal tot leven.

Tekentalent of grote kluns?

Een tekentalen zal ik nooit worden, dat mag duidelijk zijn. Maar dankzij deze makkelijke stappen verschenen er toch duidelijk herkenbare beestjes op het blad papier. Ook de zesjarige dochter begreep de stappen heel goed en toverde in enkele ogenblikken een schaap, kip, vogel, vos, koe en uil op een blad. Het zijn misschien niet de meest realistische dieren, maar ze zijn enorm plezant om ze bv te verwerken in een leuk verhaaltje of als versiering op een uitnodiging. Aan te raden is wel om ze eerst met potlood en gom te tekenen.

De stappen om leuke diertjes te tekenen staan duidelijk uitgelegd met tekst en bijhorende afbeelding. Bij elk diertje staan er tevens ook enkele leuke toevoegingen om de diertjes aan te kleden of een afgeleide er van te maken. Teken je eigen Unicorn … is een zeer leuk boekje voor jong en oud en zorgt voor heel wat tekenpret.

Teken je eigen Unicorn is o.a. te koop bij Bol.com en Proxis.

Auteur: Lulu Mayo
Uitgeverij: Karakter Uitgevers bv
Pagina’s: 64
Leeftijd: vanaf 6 jaar
ISBN: 978 90 452 1932 5


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *