Iedereen kent het boek wel van Rudyard Kipling of de tekenfilms. The Jungle Book is namelijk een echte klassieker. Tijd dus voor een remake dachten ze bij Disney en zo geschiede. Begin volgend jaar verschijnt namelijk een volledig nieuwe film van The Jungle Book. Voor deze remake hebben ze bij Disney kosten nog moeite gespaard en maakten ze van The Jungle Book een live-action versie.

The Jungle Book

In The Jungle Book vertelt men het avontuur van Mowgli (Neel Sethi), het mensenkind dat werd opgevoed door een wolvenfamilie. Deze live-action film werd geregisseerd door Jon Favreau, gekend van “Iron Man”. Net zoals de voorgaande animatiefilms is ook deze film gebaseerd op de tijdloze verhalen van Rudyard Kipling. De regiseur haalde daarnaast ook inspiratie uit de klassieke Disney animatiefilm.

Mowgli realiseert zich dat hij niet langer welkom is in de jungle wanneer de beruchte en gevreesde tijger Shere Khan (Idris Elba) zweert dat hij alles wat hij als een bedreiging ziet zal elimineren uit de jungle. Gedwongen om het enige ‘thuis’ dat hij ooit gekend heeft te verlaten vertrekt Mowgli op een spannend en bloedstollend avontuur waarin hij zichzelf zal ontdekken. Hij wordt tijdens zijn reis begeleid door zijn strenge mentor, panther Bagheera (Ben Kingsley), en de vrijgeestige beer Baloo (Bill Murray). Onderweg kruist Mowgli de wegen van andere junglebewoners die niet altijd de beste bedoelingen met hem hebben, zoals Kaa (Scarlett Johansson) – een python die met haar verleidende stem en blik het mensenjong zal hypnotiseren – en de gladde King Louie (Christopher Walken) die Mowgli probeert te overtuigen hem het geheim van de ongrijpbare en dodelijke rode bloem te onthullen: vuur.

The Jungle Book combineert live-action met fotorealistische CGI-dieren en -omgevingen door het gebruik van de laatste nieuwe technologieën en verhaaltechnieken om kijkers mee te slepen in een betoverende en weelderige wereld. Naast deze technologische hoogstandjes is het ook de sterrencast een reden waarom dit volgend jaar een topfilm gaat worden. The Jungle Book wordt op 13/04/2016 in de zalen verwacht en dit zowel in 2D als 3D. Wij kijken er alvast naar uit, want de trailer belooft alvast heel veel goeds.

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *