Ben je op zoek naar een praktische maar minstens zo leuke en trendy buggy dan kom je al snel uit bij een opvouwbare buggy. Dit type buggy is niet alleen handig om mee te nemen of praktisch als je niet zoveel ruimte in huis hebt, het is ook een wandelwagen die aan alle eisen voldoet, een compacte uitvoering heeft en gebruikt kan worden tijdens de hele periode van baby tot peuter. We geven je hieronder nog wat tips bij de aanschaf van een buggy.

Het comfort van een opvouwbare buggy

De meeste buggy’s hebben maar een paar aanpassingen nodig om ze in de leeftijden van baby tot peuter te kunnen gebruiken, tot meestal ongeveer tweeëntwintig kilo. De doorgroei mogelijkheden bestaan eigenlijk allemaal uit een reiswiegen, een kinderzitje waarbij je kunt kiezen of het kindje gaat liggen of kan gaan zitten en een kinderzitje dat alleen voor zitten te gebruiken is, allemaal te monteren op één lichtgewicht frame. Dat frame is lichtgewicht omdat het over de schouder gedragen moet kunnen worden, makkelijk in en uit een auto gaat, meereist in een trein of zelfs als handbagage in een vliegtuig wordt meegenomen. Je krijgt er een hoes bij geleverd die je om de buggy heen trekt zodat je geen last hebt van uitstekende onderdelen en wanneer de wieltjes eruit steken kun je de buggy niet alleen dragen maar ook rollen.

Welke buggy past het best bij jou

Andere tips bij de aanschaf van een buggy is dat wat je kiest afhankelijk is van de eisen die je eraan stelt. Als je veel in de natuur loopt dan heb je behoefte aan een ander type wieltje dan wanneer je meer tijd in de stad doorbrengt. Wil je de wandelwagen gebruiken om boodschappen te doen kan het handig zijn wanneer er een fatsoenlijk boodschappennet bij zit of misschien zelfs een vijfde wieltje zodat je zeker weet dat de opvouwbare buggy niet omvalt. Een stuur dat in hoogte verstelbaar is kan prettig zijn, maar ook beschikbare accessoires als een regenkap, parasol of een telefoonhouder kan je keuze beïnvloeden.

Bekende merken

Een opvouwbare buggy vind je bij verschillende merken als Kidly, Easywalker, Recaro, Elodie Details, Ergobaby, Doona en Babyzen YoYo. Alle merken hebben een eigen vorm van doorgroei mogelijkheden. De opvouwbare buggy van Kiddy kan in een handomdraai aangepast worden naar een tweeling- of duo buggy. Bij Doona vindt je een wandelwagen die eenvoudig veranderd kan worden in een autostoeltje en bij Easywalker heb je keuzes uit echte alle-terrein buggy’s geschikt voor diverse ondergronden door de grote wendbaarheid en harde wielen. Ook de Easywalker is geschikt voor gebruik door een tweeling of twee kinderen in verschillende leeftijden. Recaro heeft als extra een draagzitje dat met één klik als autozitje geïnstalleerd kan worden. Babyzen YoYo heeft als extra een schroef gemonteerd frame waardoor een reparatie mogelijk is en onafhankelijk opgehangen wieltjes die een extreme wendbaarheid realiseren.

Het comfort van een opgevouwen buggy

Met één hand op een simpele manier je wandelwagen opvouwen tot een praktisch pakket is een vorm van gebruiksgemak die je in het dagelijks leven hard nodig hebt. Je hebt er plezier van op de meest uiteenlopende momenten en omstandigheden. Handige tips bij de aanschaf van een buggy, is dus per persoon verschillend.

Q: Wat is voor jou echt belangrijk?


Uitgelichte afbeelding: Johny Goerend op Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *