Tien toffe verhalen in één boek, ideaal toch? Zo heb je 10 keer leesplezier en hoef je maar één boek mee te nemen. De verhalen zijn ook niet heel lang waardoor er één verhaal op een dag gelezen kan worden. Zo heb je lectuur voor 10 dagen!

Tom Groot: tien toffe verhalen

Tom Groot

In dit boek staan tien toffe verhalen: dat wordt lachen!
Er is een Eikenhof-parade waar iedereen aan mee wil doen. VOORAL Marcus (wat een verrassing…).
Papa en mama moeten even weg en laten Delia op mij passen. Dat is natuurlijk GEEN goed idee. En ik snoep stiekem wat karamelijs, MAAR dat loopt helemaal verkeerd af. Gelukkig zijn mijn doedels weer SPECTACULAIR, zoals altijd.

Recensie

Het boek is geschreven met tekst en afbeeldingen door elkaar. Zoals de kaft al doet vermoeden zijn heel wat pagina’s voorzien van een drukke bladspiegel. Je bent er fan van of niet, maar ik kan me wel inbeelden dat zo’n format de kinderen aanzet tot het lezen. Doordat beide zaken in elkaar verweven zijn, kunnen ze snel een verhaal uitlezen (als ze zich niet te lang bezig houden met de illustraties natuurlijk).

De verhaaltjes zijn herkenbaar voor de kinderen. Multimedia zit erin verweven en de dagelijkse beslommeringen van op school komen ook aan bod. Door die herkenbaarheid krijgen de kinderen meer zin om het verhaal ten einde te lezen, een win-win dus.

Over de hele lijn is het een aanrader!

ISBN: 978 90 257 7395 3 | Auteur: Liz Pichon | Illustraties: Liz Pichon | Uitgeverij: Gottmer | Pagina’s: 256 | Leeftijd: vanaf 12 jaar | Te koop bij o.a. Bol.com en Standaard Boekhandel.


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *