De Favourites-collectie van bibi heeft zijn naam niet gestolen. Deze schattige tutjes worden ongetwijfeld jullie favoriet. En die van jullie baby’tje! In deze collectie zijn er twee soorten. Er zijn natural fopspeentjes voor de allerkleinsten die ook ideaal zijn wanneer er borstvoeding gegeven wordt. Daarnaast zijn er de dental tutjes die dan weer ideaal zijn voor een goede ontwikkeling van het gebit van jullie baby’tje. Beide tutjes zijn verkrijgbaar met leuke designs zoals sterretjes of origami figuurtjes.

Tutje: ja of neen?

Is het wel verantwoord om jullie baby een fopspeen of tutje te geven? Gaan de tandjes hierdoor niet scheef groeien? Kan het uberhaupt wel in combinatie met borstvoeding?  Een sluitend antwoord is hier niet op. Maar je moet weten dat een baby van in het begin een zuigbehoefte heeft. Deze dient in de eerste plaats om te drinken. Daarnaast biedt dat zuigen bij vele baby’s ook een vorm van troost.

Je ziet het vaak, baby’tjes die gewoon even aan de borst willen zonder echt te drinken. Meestal is dat om troost te zoeken bij de mama of in te slapen. Daar is helemaal niets mis mee. Helaas is het niet haalbaar of wenselijk om je borsten 24/7 ter beschikking te stellen van de baby. Een fopspeen is dat het meest logische alternatief. 

Dental of natural?

Gelukkig zijn er heel wat tutjes van zeer goede kwaliteit. Zo veroverden de tutjes van bibi de afgelopen jaren menig ouder (en baby) hartje. Niet alleen met hun leuke designs, maar ook met de vorm van de speen. En de nieuwe Favourites collectie is hier geen uitzondering op. Maar welke tut moet je nu juist kiezen?

De natural tutjes zijn ideaal om mee te starten. Zeker als je er voor gekozen hebt om jullie kindje borstvoeding te geven. De fopspeentjes hebben namelijk een natuurlijke tepelvorm waardoor ze makkelijker worden aangenomen door jullie baby’tje. In de Favourites-collectie kan je voor deze variant kiezen uit enkele super schattige designs: roze of blauwe sterretjes of zelfs confetti!

De eerste tandjes onderweg? Dan zijn er de dental tutjes. Zij zorgen dankzij hun vorm voor een goede ontwikkeling van het gebit van jullie baby’tje. Extra mooi meegenomen zijn de leuke designs van de Favourites-collectie. Het zijn mooie origami figuurtjes. Gaan jullie voor de olifant, vlinder of vogel? Of kiezen jullie ze ineens allemaal! Al is het maar om een fopspeentje als reserve te hebben.

Kwaliteit en comfort

Of je nu gaat voor een dental of natural fopspeentje. Beide bieden ze jullie baby’tje meteen troost. De tutjes bieden extra zuigcomfort, dankzij hun flexibele en zachte speen. Bovendien past dankzij het ErgoComfort shield het tutje perfect voor ieder baby’tje. De grote luchtgaten zorgen dan weer voor voldoende luchtcirculatie. Ook de kwaliteit is prima. Gemaakt in Zwitserland en van de beste materialen.

De tutjes van bibi zijn o.a. te verkrijgen in de plaatselijke apotheek of baby speciaalzaak. Maar ook bv bij Kruidvat of Etos.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *