Het Nederlandse attractiepark Toverland staat zal er in 2018 anders uitzien. Het park gaat namelijk uitbreiden. Naast een nieuwe inkom zal er ook een nieuw themagebied worden gebouwd. Door deze uitbreiding wordt het park maar liefst anderhalf keer zo groot. Het nieuwe themagebied krijgt de naam Avalon. Deze nieuwe zone in Toverland zal gekenmerkt worden door twee grote attracties nl. de spectaculaire wing coaster Fēnix en de magische boatride Merlin’s Quest.

Avalon

Voor de naam en decoratie van het themagebied liet het attractiepark zich inspireren door de Keltische legendes rondom de beroemde tovenaar Merlijn, Koning Arthur en het magische zwaard Excalibur. “Avalon is een magische plek waar Merlijn centraal staat. Samen met zijn bondgenoot Fēnix zorgt hij ervoor dat de goede magie hier overheerst. Het kwaad, gepersonifieerd door de heks Morgana, ligt namelijk altijd op de loer.” aldus Peter van Holsteijn, hoofdontwerper van Toverland.

Fēnix

Eén van de twee topattracties in deze nieuwe zone is een wing coaster. Deze heeft de naam Fēnix meegekregen. Bij dit achtbaantype hangen de karretjes naast de rails. Hierdoor wordt er een unieke vliegervaring gecreëerd. Van Holsteijn: “De almachtige vuurvogel Fēnix herrijst eens in de 777 jaar uit zijn eigen as. Onze gasten worden uitgenodigd om plaats te nemen onder de vleugels van Fēnix om hem na zijn herrijzenis te vergezellen op zijn eerste vlucht.” Deze nieuwe coaster is maar liefst 40 meter hoog, 813 meter lang en behaalt een topsnelheid van 95 km/u. Tijdens de ‘vlucht’ gaan de passagiers drie keer over de kop en de onervarenheid van de pas herrezen Fēnix zorgt tevens voor de nodige ‘near misses’.

Een ritje op deze nieuwe attractie in Toverland zal, exclusief in- en uitstappen, zo’n twee minuten duren. Met zijn 813 meter is het momenteel de langste wing coaster van Europa. Bovendien zal het ook de allereerste in de Benelux zijn.

Merlin’s Quest

Naast Fēnix zal er in Avalon nog een tweede eyecatcher komen nl. de boatride Merlin’s Quest. Hierin kan je genieten van een 12 minuten durende boottocht door de wateren van Avalon. Tijdens de boottocht ga je op zoek gaan naar ‘Tir na nÓg’, de bron van het eeuwig leven. “Gedurende de tocht vaart de boot een ruïne binnen. In dit zogeheten darkride-gedeelte zou deze bron zich zomaar eens kunnen bevinden.” vertelt Peter van Holsteijn. Merlin’s Quest wordt een attractie voor het hele gezin. In totaal zullen 14 boten over een parcours van 430 meter varen. Twee boten zijn tevens geschikt voor andersvaliden.

Een magische toekomst

Naast het nieuwe themagebied Avalon, wil attractiepark Toverland nog verder uitbreiden. Zo staat een viersterren-hotel-resort op de planning naast nog andere themagebieden. Dit alles om de verblijfsduur in het park te verlengen en de kaap van de 1 miljoen bezoekers per jaar te overschrijden. Met deze toekomstplannen wil het pretpark een uithangbord blijven Nederlands Limburg.

Q: Wie is er al eens naar Toverland geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *