Afgelopen weekend opende Toverland het nieuwe entreegebied Port Laguna alsook het nieuwe themagebied Avalon. In het nieuwe themagebied staan twee nieuwe grote attracties nl de spectaculaire achtbaan Fēnix en de waterattractie Merlin’s Quest. Daarnaast is er ook nog de interactieve tovershow in het Magiezijn (te vinden in Port Laguna). Door deze uitbreiding van zeven hectare is Nederlandse pretpark Toverland maar liefst anderhalf keer zo groot geworden.

Nieuw entreegebied

Naast het openen van een nieuw themagebied, heeft Toverland ook zijn inkomgedeelte onderhanden genomen. Het park betreedt je nu via Port Laguna. Je komt terecht in idyllisch havenstadje met azuurblauw water, een strand en een bijhorende boulevard. Van bij het binnenkomen staat magie centraal. Met een toverstaf kunnen bezoekers hier écht toveren. Want in de diverse vitrines en nisjes die Port Laguna rijk is, zitten magische taferelen verborgen.

Aan de boulevard van Port Laguna kan je verschillende shops, horecapunten en spellen terugvinden. Daarnaast is er ook de interactieve Magiezijn-show en de iconische vuurtoren Solaris. Bovendien is het nieuwe entreegebied ook het startpunt waar vanuit je als bezoeker de overige themawerelden van Toverland kan ontdekken.

Een adembenemende vlucht

De wingcoaster Fēnix is onderdeel van Avalon, de wereld van de almachtige tovenaar Merlijn. Toverland heeft met deze attractie een primeur voor de Benelux. Het is namelijk de allereerste in zijn soort in deze regio. Bij dit type achtbaan hangen de karretjes naast de rails, waardoor er een unieke vliegervaring gecreëerd wordt. De nieuwe rollercoaster in Toverland is maar liefst 40 meter hoog, 813 meter lang en heeft een topsnelheid van 95 km/u. Een ‘vlucht’ in Fēnix bezorgt je dus een ware kick. Zeker als je weet dat de coaster ook nog eens drie keer over kop gaat.

Bron van het eeuwig leven

Naast Fēnix heeft Avalon nog een tweede blikvanger. De waterattractie Merlin’s Quest neemt je mee in een 12 minuten durende boottocht. In deze gezinsvriendelijke attractie ga je op zoek naar Tir na nÓg, de bron van het eeuwig leven. De boottocht naast een openluchtgedeelte ook vier overdekte scènes, waarin een achttiental bewegende figuren te zien zijn. Een unieke tocht op zoek naar de bron van het eeuwige leven.

Toekomst vol magie

Met het openen van het nieuwe inkomgebied Port Laguna en het nieuwe themagedeelte Avalon is de stap gezet naar een toekomst vol magie. De ambitie van Toverland in Nederlands Limburg is om in de komende jaren de magische grens van 1 miljoen bezoekers te doorbreken. Het pretpark wil hiervoor inzitten op meerdaagse bezoeken. Niet alleen met nog nieuwe uitbreidingen, maar ook met het openen van een vier-sterren-hotelresort. Het is duidelijk dat er nog heel wat getoverd zal worden in Toverland.

Toverland

Toverland is dagelijks geopend. Naar gelang van de periode van het jaar verschillende de openingstijden. Ook zijn er regelmatig speciale evenementen waarbij het park bv langer geopend is (zoals de midzomeravonden). Voor meer info kan je steeds terecht op de kalender van het park. Tickets kosten 32€ (online: 29,50€) voor volwassenen en kinderen ≥ 1m20. Kinderen kleiner dan 1m20 betalen 22,50€ (online: 22€). 55-plussers komen het park in voor 27,50€ (zowel online als aan de kassa). Een parkingticket kost 10€. Alle tickets kan je makkelijk online aankopen.

Daarnaast is er gratis entree voor kinderen onder de 90cm en rolstoelgebruikers. Kinderen worden altijd gemeten met schoenen aan.
Ben je jarig? Dan geniet je ook van gratis entree op vertoon van een geldig legitimatiebewijs mét foto. Tickets voor deze personen zijn uitsluitend verkrijgbaar aan de dagkassa.

Overnachten

Toverland beschikt momenteel nog niet over een eigen hotel of vakantiepark. Doch kan je in de onmiddellijke omgeving perfect overnachten. Zo kan je bv terecht in Center Parcs Limburgse Peel of Center Parcs Het Meerdal. Beide vakantieparken liggen in de nabije omgeving van het pretpark. Maar ook Roompot en Landal hebben enkele vakantiedomeinen in de omgeving van Toverland. Zo kan je je bezoekje aan het park combineren met een leuke vakantie in Nederlands Limburg.


Disclaimer: Dit bericht bevat affiliate links.
Uitgelichte afbeelding: Toverland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *