Van dinsdag 2 oktober tot 31 januari maart ’19 (verlengd wegens succes) viert LEGO zijn 60ste verjaardag o.a. in Train World. Gedurende vier maanden slaan het spoorwegmuseum van de NMBS en LEGO de handen in elkaar. Zo koppelen ze de geschiedenis van de trein met de populaire LEGO speelgoedtreinen. Tevens rijdt gedurende deze periode een NMBS-reizigerstrein speciaal uitgedost in een LEGO® jasje op verschillende trajecten van het Belgische spoorwegennet. De eerste officiële rit vond maandag plaats tijdens de persvoorstelling van deze LEGO experience.

LEGO @ Train World

Er valt heel wat te ontdekken in Train World. Naast de vaste tentoonstelling staan er de komende vier maanden unieke LEGO maquettes, treinlandschappen en speeltafels (op woensdagen, weekends en vakantiedagen). Aan de unieke maquettes werd zo’n drie maanden gewerkt. Daarnaast kan je via de LEGO wedstrijd elke maand kans maken op één van de 50 LEGO dozen. Ook kan je meedoen aan de zoektocht ‘LEGO raadsel in Train World’. Wil je deze onvergetelijke herinnering vereeuwigen, dan kan je terecht in de LEGO Train World fotobooth. Deel je foto’s met #LEGOeventTrainWorld en laat de wereld meegenieten van je experience in Train World.

Spelen met treinen is zoveel meer dan spelen

Spelen is, zoals we al lang weten, van groot belang voor de ontwikkeling van kinderen. Dat blijkt ook uit het LEGO Play Report van 2018. Deze studie toont aan dat het gebruik van speelgoed kinderen aanzet om probleemoplossend te denken. Bovendien prikkelt het ook ook het gebruik van hun fantasie. Kortom, spelen helpt kinderen te leren. Kinderen voelen dat ook feilloos aan: 83% geeft aan dat het zóveel leuker is om te leren wanneer het aanvoelt als spelen. Samen spelen zorgt ook voor hechting en betere communicatie binnen het gezin. Een duidelijke reden om samen in de LEGO wereld te ontdekken in Train World.

Train World – station Schaarbeek

De LEGO experience kan je bewonderen in Train World naast het station van Schaarbeek en dit van 2 oktober 2018 tot 31 januari 2019. Het museum is geopend van dinsdag tot zondag, telkens tussen 10 en 17 uur.

Prijs: 12 €. Jongeren (<18 jaar) & senioren (> 65jaar): 9 €; Familie ticket (1 volwassene en max. 4 kinderen of 2 volwassenen en max. 3 kinderen): 36 €. Groep (vanaf 15 personen): 8 € per persoon.

Alle info op www.trainworld.be.

B-Dagtrip: trein en toegang in één voordelig biljet. Te koop in alle stations of op www.nmbs.be

—————————————————————————————————————–

Over Train World

Het spoorwegmuseum staat sinds 2015 garant voor 10.000 m² unieke spoorervaring. Het geeft je een unieke kijk van de allereerste stoomlocomotieven tot de flitsende hogesnelheidstreinen! Train World zorgt voor een unieke trip die beroep doet op alle zintuigen om de vele verschillende dimensies van de spoorwegen te kunnen bevatten. Je geniet er van een (inter)actieve en verrassende uitstap. Wandelend tussen locomotieven, of plaatsnemend in treinen van (meer dan) 100 jaar oud. Daarnaast kan je een spoorweghuisje bezoeken en loop je over een echte spoorwegbrug. Benieuwd hoe het is om een trein te besturen? Neem dan plaats in de treinsimulator en voel je een echte machinist.

Over LEGO® en LEGO® DUPLO

LEGO® City staat bekend om zijn gamma aan coole treinen die in België nog populairder zijn dan in andere Europese landen. Je kan passagiers– en goederentreinen levensecht nabouwen. De treinen moet je van rail tot dak volledig zelf in elkaar zetten, wat het net dat tikkeltje specialer maakt. De LEGO City treinen zijn aantrekkelijk speelgoed voor jong én ouder.

Maar ook de allerkleinste treinfanaatjes van 2 tot 5 jaar halen bij LEGO hun hartje op. LEGO DUPLO  is met zijn grotere stukken ideaal voor de kleine handjes. Niet enkel zijn de LEGO DUPLO treinen een plezier als speelgoed, maar dragen ze ook nog eens bij tot de motorische ontwikkeling. De LEGO DUPLO trein met besturingsapp zorgt voor een fijn samenspel met de ouders. Peuters en kleuters worden met de leuke treinen bovendien uitgedaagd om de wereld op sporen te ontdekken en door middel van fantasie hun eigen treinreisjes te maken.


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *