Dromen jouw kinderen stiekem over het kweken van de eigen groentjes? Of zou je graag zelf aardbeitjes kweken? Heb je diertjes in de tuin ontdekt die je niet kent? Dan is dit boek misschien wel iets voor jou en jouw gezin!

Tuinieren is leuk!

In de tuin is er altijd wat te doen. Wie goed om zich heen kijkt, kan zien hoe alles leeft, groeit, bloeit en smaakt. In dit boek staan meer dan 30 leuke activiteiten waarmee kinderen in de tuin aan de slag kunnen gaan. Van zelf tomaten en komkommers kweken tot knutselprojecten, zoals een bijenhotel of een egelhuisje maken. Ook kom je alles te weten over de natuur, recycling en duurzaamheid. Of je nu een flinke moestuin tot je beschikking hebt of alleen een vensterbank: de activiteiten in dit boek zijn voor binnen en buiten. Dus pak die schep en tuinaarde maar en steek die groene vingers uit de mouwen!

Recensie

Tuinieren is leuk!‘ spitst zich toe op kinderen, maar is eigenlijk best wel leerrijk voor volwassenen ook. Het boek is heel goed gedocumenteerd met foto’s en afbeeldingen. Bij het onderdeeltje van het kweken van de plantjes van zaadjes tot plant is ieder stapje heel goed uitgelegd en gedocumenteerd met een afbeelding. Ook staan er doorheen het boek handige tipjes vermeld die het allemaal net dat ietsje makkelijker of goedkoper maken.

Het boek houdt ook echt rekening met mensen die geen moestuin hebben doordat ze in een appartement wonen ofzo. Voor hen is er telkens de mogelijkheid om deze groentjes of fruitjes te kweken in één of andere doos, bak of pot. En misschien kan een lege fles water ook wel handig zijn in de tuin?

Tuinieren is leuk!‘ besteedt ook aandacht aan de grotere en kleine diertjes die te vinden zijn in de tuin. Bij deze diertjes wordt de nodige uitleg gegeven, maar er staat ook regelmatig een afbeelding bij. Op deze manier herkennen de kinderen de diertjes die ze in de tuin vinden.

Het boek is echt een aanrader, zowel voor klein, maar ook voor groot!
Aan de hand van dit boek, zullen wij voor het tweede jaar op rij proberen om pompoenen te kweken. Erger dan vorig jaar kan het niet, dan was de oogst, heumsz, niets. Oeps… Zo groen waren onze vingers blijkbaar niet, of hadden we gewoon pech? De tijd zal het uitwijzen 😉

ISBN: 978 90 2069 179 5| Auteur: diverse auteurs | Uitgeverij: Kluitman | Pagina’s: 128 | Leeftijd: 6+| Te koop bij bv. Bol.com


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *