Paul Biegel was een Nederlandse schrijver, die vooral bekendheid geniet vanwege zijn kinderboeken. Voor zijn werk ontving hij onder meer twee Gouden Griffels, vier Zilveren Griffels en een nominatie voor de Hans Christian Andersenprijs. Zijn kinderboeken zijn nu nog steeds enorm populair en worden nu zelfs heruitgebracht.

De kleine kapitein – Paul Biegel

“De kleine kapitein bouwt helemaal zelf van een badkuip, een kachel, een stoelpoot en een fietsketting een boot: de Nooitlek. Als op een nacht door een hoge omgekeerde golf zijn boot van het duin wordt getild, zet de kleine kapitein samen met de verstekelingen Marinka, dikke Druif en bange Toontje koers naar het eiland van Groot en Groei. Want daar kun je in één nacht groot worden, en wie wil dat nou niet? Op het eiland doen de vier een ontdekking die leidt tot een nóg groter avontuur. Samen met zijn trouwe bemanning bevaart de kleine kapitein de wereldzeeën, belandt op de vreemdste plekken en trotseert de grootste gevaren.”

Het boek is geschikt voor 9+jarigen. Het verhaal is opgebouwd uit verschillende hoofdstukken. Deze hoofdstukken zijn niet te lang waardoor de kinderen dit boek kunnen vast nemen voor het dagelijkse kwartierlezen. De woorden die in de zinnen gebruikt worden zijn ook niet zo moeilijk. Het lijkt me een gepast boek voor 2de-3de leerjaar.
Het boek bevat ook prachtige illustraties die samengaan met het verhaal.

ISBN: 978 90 2577 373 1| Auteur: Paul Biegel| Uitgeverij: Gottmer | Pagina’s: 384| Leeftijd: vanaf 9 jaar | Te koop bij bv. Bol.com

Nachtverhaal – Paul Biegel

“In een oude villa woont een huiskabouter die elke nacht stilletjes rondgaat om te kijken of alles in huis in orde is. Tijdens een stormachtige nacht krijgt hij bezoek van een prachtige fee met een gebroken vleugel. Hij weet eigenlijk niet of hij haar wel kan vertrouwen. Maar elke nacht vertelt ze een stukje van haar levensverhaal en dat verhaal is zo spannen, zo griezelig en zo wonderschoon, dat hij steeds méér wil horen, nacht na nacht na nacht. Het neemt de kabouter zo in beslag dat hij nergens meer aan toekomt en al het andere vergeet. Dat merkt de oude vrouw bij wie hij in huis woont, dat merken ook Rat en Pad die in de kelder wonen, en de gevolgen daarvan zijn nog spannender dan het nachtverhaal zelf…”

Dit boek is geschikt voor lezertjes vanaf 9 jaar, dat is ook duidelijk zichtbaar aan de minder aanwezige illustraties. De hoofdstukken zijn ook langer, maar vermoedelijk wel geschikt voor het dagelijkse kwartierlezen op die leeftijd. Het boek is geschreven in een simpel, maar duidelijk lettertype en een ideale lettergrootte.
Het is een prachtig sprookjesachtig verhaal over koningen, feeën, pratende dieren en tovenaars. De magische illustraties geven net dat extraatje aan het boek waardoor het helemaal af is.

ISBN: 978 90 2577 375 5| Auteur: Paul Biegel| Uitgeverij: Gottmer | Pagina’s: 160| Leeftijd: vanaf 9 jaar | Te koop bij bv. Bookspot


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *