Jongeren en lezen. Dat gaat niet altijd goed samen. Zeker als de boeken wat dikker worden haken ze makkelijk af. Gelukkig zijn er ook fijne dunne boekjes. Boekjes die je toch kunnen opslorpen, ondanks dat ze dun zijn. Undercover is zo’n jeugdnovelle waarbij het verhaal je direct meeneemt.

Undercover

Als Amy ’s avonds laat naar huis fietst, ziet ze drie jongens een woning uit rennen. Tot haar grote verbazing is een van de drie haar eigen vriendje Ivar. Wat deed hij daar?
Even later hoort ze dat er in dat huis een overval is gepleegd en dat daarbij iemand om het leven is gekomen. Dat kan Ivar toch niet op zijn geweten hebben? Het voorval laat Amy niet los en ze heeft geen idee wat ze moet doen. Moet ze naar de politie gaan of is het daarvoor te laat? Amy besluit dat ze Ivar eerst zelf wil confronteren, maar daarbij leert ze een heel andere kant van hem kennen. Had iedereen die haar voor hem had gewaarschuwd dan toch gelijk?

Recensie

Aan het begin van het boek zie je een opsommingslijstje met positieve en negatieve eigenschappen. Al snel wordt duidelijk waarom dit lijstje wordt aangehaald. Bovendien wordt dit lijstje nog enkele malen herhaald en zie je hierin een evolutie. Het tempo in het verhaal zit van in het begin er goed in. Dit is zeker een voordeel bij zo’n dun boekje. Ook de spanning zit mooi in het verhaal. De tweestrijd waarmee Amy kampt voel je goed aan. In combinatie met de gevaarlijke situatie waarin ze terechtkomt, en de zoektocht naar de moordenaar, maakt dat het spanningsniveau in orde is.

Undercover is duidelijk geschreven voor tieners tussen dertien en zestien jaar. Al kon ikzelf ook het verhaal wel smaken. Het boek leest vlot en dat is zeker bij tieners een pluspunt naast de dikte. Ook de spanning is perfect voor tieners. Ook staan de personages dicht bij de leefwereld van jongeren.

Voor een dun boek vond ik het plot verrassend goed in elkaar zitten. Mede dankzij de erg vlotte pen van Eva Burgers is dit een aangename Young adult, waar spanning centraal staat.

ISBN: 978 90 2060 963 9| Auteur: Eva Burgers| Uitgeverij: Kluitman| Pagina’s: 100| Leeftijd: vanaf 13 jaar | Te koop bij bv. Bol.com en Bookspot


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *