Vandaag is het vaderdag. De ideale dag om al die papa’s (in spe) eens in de schijnwerpers te zetten. Want zeg nu zelf, zonder te overdrijven, onze papa’s zijn toch wel echte superhelden. En dat kunnen bewijzen aan de hand van onderstaande redenen:

Superhelden

  • Voorlezen? Een fluitje van een cent toch voor papa’s. Ze verzinnen de gekste stemmetjes en de leukste gebaren erbij. Zo wordt (voor)lezen toch nog fijn.
  • Entertainen is ook geen probleem. Je merkt het al bij het voorlezen met de gekke stemmetjes en gebaren. Daar komt al een deel van het entertainment gehalte in de papa’s naar boven. Een kietelmonster spelen of verstoppertjes? Plezier in het kwadraat.
  • Papa’s zijn beresterk. Of dat lijkt toch in de ogen van onze kindjes. Twee kindjes tegelijk opheffen? Iets zwaar tillen zonder te laten vallen? Een kind in de lucht gooien én weer opvangen (en daarbij het hart van de mama even laten stilstaan)? Ze doen het allemaal.
  • Naast beresterk zien papa’s er aan de buitenkant misschien stoer uit. Maar eigenlijk hebben ze bijna allemaal een peperkoeken hartje. Zeker als het op hun kindjes aankomt.
  • Beschermend! De papa’s zullen er alles aan doen om hun kroost te beschermen. Met papa in de buurt voelen kinderen zich altijd veilig. “Mijn papa is wel stoer en beresterk, hé!” Superhelden, iemand?
  • Relax, take it easy! Papa’s verspillen geen energie met te piekeren over 101 dingen. Daar zijn mama’s toch voor ;-)? Alles komt wel goed vroeg of laat.
  • Ze zijn ook kei handig (of ze denken dat toch). Een nieuwe kast in elkaar steken zodat al dat speelgoed een vaste plek heeft of een het favoriete speeltje van zoon of dochter herstellen. Meestal lukt het hen om dit klusje te klaren. Maar anders kan hun (schoon)papa misschien ter hulp schieten, of doen de mama’s het gewoon zelf.
  • Ze zijn streng. Ja, maar … Die kleine schatjes kunnen ook makkelijk hun papa’s rond hun vinger winden om iets gedaan te krijgen.
  • En naast al die voorgaande puntjes zijn papa’s natuurlijk hét grote voorbeeld voor hun kinderen. Fantastisch toch, om kinderen te zien opkijken naar hun grote (super)held, hun papa?

Uitgelichte foto: Edward Howell op Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *