Aan de hand van dit omdraaiboek kun je zo van de Noordpool naar de Zuidpool reizen.

Noordpool – Zuidpool

Dit prachtige omdraaiboek neemt je mee naar de Noordpool en de Zuidpool. Leer op de Noordpool van alles over de natuur daar, van de ijsberen tot de temperatuur. Welke dieren wonen er nog meer? Welke gevolgen heeft de klimaatverandering voor de ijskappen en de dieren? Hoe ziet het leven er rondom de Noordpool uit voor de mens? Wist je dat er ook testlocaties zijn voor raketlanceringen?
Keer het boek om en voor je het weet ben je op de Zuidpool, op het continent Antarctica. Daar is het zo mogelijk nog kouder. Lees alles over de spectaculaire race in 1911 om deze pool als eerste te bereiken. Leer over de orka, het ultieme pool-roofdier. En natuurlijk de pinguïns die op de Zuidpool wonen.

Voor een expeditie naar de polen heb je echt geen thermokleding nodig. Met dit schitterend geïllustreerde boek waan je je op de meest woeste én mooiste plekken op aarde. Kruip lekker met Noordpool/Zuidpool en met een dekentje op de bank.

Recensie

Het boek dien je naar boven open te klappen en zo heb je per twee pagina’s een grote illustratie die te maken heeft met de Pool waarover je aan het lezen bent. De illustratie wordt verduidelijkt met korte stukjes tekst. Bijvoorbeeld: wat zijn die lichtjes in de lucht? Of waarom zijn Keizerspinguïns de diepste duikers?

Persoonlijk vind ik dat er voor 8-jarigen wel wat moeilijkere of langere woorden in de tekstjes verwerkt zitten, dus een vraagje hoe je iets dient te lezen zal vermoedelijk wel volgen. Het voordeel is dat zoiets hun leesvaardigheden opkrikt!

Het is een duidelijk en interessant boek. Door de combinatie van de korte tekstjes en de illustraties hebben de kinderen niet het gevoel dat ze aan het bijleren zijn terwijl ze het boek aan het lezen zijn. Fantastisch toch?

ISBN: 978 90 257 7485 1 | Auteur: Michael Bright | Uitgeverij: Gottmer | Pagina’s: 64 | Leeftijd: vanaf 8 jaar | Te koop bij bv. Bol.com


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *