Zo’n vijf jaar geleden verhuisden we naar een eigen woning. Een woning met een leuke tuin en ruimte genoeg voor ons gezinnetje. Omdat het geen nieuwbouwwoning is zullen we de komende jaren nog regelmatig stukjes gaan verbouwen. Dankzij de twee badkamers in huis zal het wassen bij de verbouwing van één van de badkamers niet echt in het gedrang komen.

Verbouwingsgedachten

Wij hebben dus twee badkamers in ons huisje. Eentje met een douche op het gelijkvloers, en eentje met een bad op de eerste verdieping bij de slaapkamers. Bij het verbouwen van één van deze badkamers gaan we dus ons altijd kunnen wassen.

Badkamer boven

De badkamer boven is niet al te groot waardoor het bad momenteel tegen de muur staat. Dit is natuurlijk handig om makkelijk badspeeltjes tegen de muur te hangen, net als een zeeprekje. Ook bij de toekomstige verbouwingen is voor ons de zoektocht bij vrijstaande baden jammer genoeg niet van toepassing. Doch kan je met een bad tegen de muur nog steeds een gezellige relaxruimte creëren door te spelen met licht en kleur.

Inloopdouche of douchebak?

Badkamer beneden

De badkamer beneden is ideaal gelegen vlakbij de doorgang naar het terras en de tuin. Zo kan de dochter na het ravotten in de tuin, of wij na het klussen, direct ons gaan wassen zonder eerst heel het huis door te moeten.

Momenteel staat hier nog een douche met een bak, maar we twijfelen of we dit eventueel kunnen aanpassen naar een inloopdouche zonder al te veel zware ingrepen. Indien dit niet lukt kunnen we nog steeds terugvallen naar een bak. Gelukkig is daar ook heel veel keuze in. Zo zocht ik o.a. op douchebak van www.douche-concurrent.be en kreeg ik een mooi overzicht van lage tot hoge douchebakken. Het zal dus geen makkelijke keuze worden om onze badkamers te verbouwen. Al zullen we zeker rekening houden met onderstaande tips.

Tips: Kindjes in de badkamer

  • Opstapje: Zorg voor een opstapje in de badkamer. Zo kunnen kindjes makkelijk zelf hun tanden poetsen en hun handjes wassen.
  • Bakje voor het speelgoed: spelen de kindjes nog graag in bad, voorzie dan een bakje waar je na het badplezier, het speelgoed kan opbergen.
  • Handdoeken en washandjes: leg de handdoeken en washandjes op een plaats waar de kindjes bij kunnen. Zo geef je ze een gevoel van zelfstandigheid.
  • Thermostatische kraan: Te warm (lees heet) water is gevaarlijk voor jong en oud. Het is daarom ook aan te raden om je bad en douche te voorzien van een thermostatische kraan. Zo zal je water nooit te warm zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *