Jonge kindjes hebben graag dat je voor het slapen gaan nog een verhaaltje te vertellen of voor te lezen. Het is het ideale moment om een (drukke) dag af te sluiten en samen tot rust te komen. Soms verzin je als ouder zelf een leuk verhaaltje, soms lees je voor uit een leuk boekje, soms verzin je een verhaaltje bij een prentenboek. Met ‘Slaap je al?’ is er nu een heel leuk voorleesboek met korte verhaaltjes om dat rust momentje op een gezellige manier te beleven, net voor het slapen gaan.

Slaap je al?

Sems bed is heerlijk zacht. Papa heeft hem net een nachtzoen gegeven en de deur achter zich dichtgetrokken. Sems knuffels Beer, Vos en Pop slapen nog lang niet!
Met zijn vieren beleven ze de avonturen van overdag opnieuw. Ze gaan uit eten in een chic restaurant: Sem is de kok en Beer propt spaghetti in zijn mond. En als Vos bang is voor monsters, wordt Sem een stoere dierentemmer.

Horen ze nu voetstappen op de gang? Papa komt eraan! Snel springen ze alle vier weer in bed.
Dat was op het nippertje.
Welterusten.

Recensie

Hier thuis wordt elke avond steevast een verhaaltje voorgelezen voor de dochter. Dat is haar momentje om tot rust te komen. De ene keer is het een kort verhaaltje van Dikkie Dik, de andere keer eens een hoofdstuk uit bv De Waanzinnige Boomhut. Je ziet ze er telkens van genieten. En nu ze zelf ook kan lezen, is het soms een rollenspel bij het voorlezen. Het papa-dochter momentje zeg maar.

Met “Slaap je al?” komt er nu dus een nieuw boekje in de voorleescarrousel. Dit boekje bevat tien verhaaltjes die speciaal geschreven zijn om voor te lezen voor het slapen gaan. Tien verhaaltjes over Sem en zijn vriendjes en hun avonturen. Ze wordt Sem bv helikopterpiloot of dierentemmer. Maar ook fotograaf en koning. De verhaaltjes bevatten de nodige humor en bovendien zijn het verhaaltjes die zo uit de leefwereld van onze jonge kinderen komen.

Wie droomt er nu niet om Koning te worden of helikopterpiloot? Veel kindjes zullen zich hier dan ook perfect kunnen inleven en daarna zelf over het verhaaltje dromen. Perfect om ’s morgens over te praten aan de ontbijttafel :-).

Ook de vormgeving van het boek goed uitgewerkt. Het begint al met de kaft waar een kartonnen lakentje Sem en zijn drie vriendjes bedekt. Ook de illustraties in het boek ondersteunen mooi de verhaaltjes. En bovendien zie je het lakentje van rond het boek, ook telkens terugkomen. Zo hebben de kindjes ook een mooie herkenning bij de verhaaltjes. Top gedaan!

Auteur: Anke Kranendonk
Illustraties: Ana Sanfelippo
Uitgeverij: Gottmer
Pagina’s: 69
Leeftijd: 4 jaar
ISBN: 978 90 257 7195 9

Dit leuke boekje is o.a. te koop bij de betere boekhandel en online bij:
Bol.comStandaard BoekhandelBookspotProxis


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *