Young Adult thrillers, persoonlijk had ik er niet direct een beeld bij. Maar na het lezen van Vermoorde Onschuld, moet ik toegeven dat ook bij de YA thrillers de uitwerking en het verhaal van een heel hoog niveau kan zijn.

Vermoorde Onschuld

Negen maand geleden trof Stephan zijn vader bloedend en levenloos aan op de keukenvloer. Dat moment is het enige waar Stephan nog zeker van is. De rest van zijn herinneringen aan die dag gaat schuil achter een donkere, ondoordringbare muur in zijn hoofd. Nu wordt Stephan door de politie aangewezen als de schuldige van deze brute moord. Er zit voor hem maar één ding op als hij zijn onschuld wil bewijzen: via hypnotherapie achterhalen wat er die dag echt gebeurd is. Maar kan hij wel omgaan met de gruwelijke waarheid die zijn eigen geest voor hem verborgen houdt?

Stephan’s moeder is overleden. Hierdoor woont woont al wat jaren samen met zijn vader en stiefmoeder Monica en stiefzusje Abby. Tot op een dag Stephan zijn vader dood aantreft op de keukenvloer. Eerst wordt gedacht aan zelfmoord. Maar na een tip wordt Stephan opgepakt als verdachte van moord op zijn vader.
Echter herinnert hij zich niks herinneren van die bewuste dag. Om zijn onschuld te bewijzen doet Stephan beroep op hypnotherapie. Stella verzorgt de wekelijkse therapie in de gevangenis waarin ze proberen inzicht te krijgen in wat er juist gebeurd is. Stap voor stap gaan ze van acht jaar geleden tot aan de bewuste datum. Een tocht van enkele weken die Stephan en Stella maken om de waarheid te kennen.

Tijdens die sessies leer je het leven in een complex kil koud gezin kennen. Een gezin waar veel ruzies waren en veel geheimen. Stephan is een eenzame jongen die zijn dagen vulde met gamen, zonder vrienden en op school gepest werd. Jennefer neemt je als lezer mee in de frustratie van het hoofdpersonage. Frustratie uit zijn verleden maar ook over de lange duur van de therapie voor Stella hem mee wil nemen naar de bewuste dag. Zal hij schuldig zijn of niet?

Ondanks de bijzonder beperkte setting van een gevangenis en de weinige personages is Vermoorde Onschuld  een boek dat je van begin tot het einde weet te boeien. Bovendien zorgt de schrijfstijl voor voldoende spannen. En die psychologische spanning is nadrukkelijk aanwezig maar op een manier dat het ook voor jonge lezers nog zeer leesbaar blijft. Ik heb alvast genoten van de YA-thriller.

Auteur: Jennefer Mellink
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Pagina’s: 206
Leeftijd: vanaf 13 jaar
ISBN: 978 90 245 7851 1

Vermoorde Onschuld is verkrijgbaar bij de betere boekhandel en online bij o.a. Bookspot en Bol.com.


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Jennefer Mellink - Vermoorde Onschuld
Beoordeling:
41star1star1star1stargray

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *