Het pretparkseizoen komt stilaan dichter bij. Ook al zijn er tegenwoordig al redelijk wat parken gewoon gans het jaar open. Bij heel wat pretparken betekent dit ook dat er nieuwigheden worden voorgesteld. Zo ook in het Kempische park Bobbejaanland. Daar ondergaat de Dreamcatcher momenteel een make-over. En wat voor één. De Dreamcatcher gaat namelijk digitaal. Deze attractie wordt de tweede in Bobbejaanland die kiest voor een Virtual Reality ervaring.

Zweven boven het water

De hangende treintjes in de Dreamcather laten je voeten vrij. Hierdoor het lijkt alsof je boven het water zweeft. Je wordt meegenomen naar een hoogte van maar liefst 25 meter, om vervolgens een razendsnelle duikvlucht te nemen richting het meer. Toch was dit niet altijd zo.

Air Race: Een eerste vliegles

Gedurende het bestaan van Bobbejaanland zijn er verschillende attracties gekomen maar ook verdwenen. Maar wisten jullie dat de Dreamcatcher de oudste nog werkende achtbaan van het park is? Hij werd namelijk gebouwd in 1987 en kreeg toch de naam Air Race. Deze attractie bestond uit felgekleurde vliegtuigjes waarmee je een soort vliegles kreeg. Op zich niets bijzonder zou je denken. Maar Bobbejaanland had met deze attracties wel een Europese primeur te pakken: de Air Race was namelijk de eerste hangende rollercoaster van Europa.

Met vliegtuigjes naar het (virtuele) Wilde Westen

In 2006, bijna 20 jaar later, onderging de Air Race een eerste grondige make-over en werd hij omgedoopt tot Dreamcatcher. De vernieuwde attractie neemt de bezoekers mee naar de Wild West. Meer bepaald naar de leefwereld van de indianen, waar de adelaar een heilig symbool is. Een vlucht met de Dreamcatcher geeft je dan ook gevoel van vrijheid dat een adelaar ook heeft.

Toch vonden ze bij Bobbejaanland dat het gevoel van vrijheid nog beter kon. Met de kennis die ze reeds hadden met Virtual Reality in Mount Mara was de stap dan ook snel gezet om deze VR-ervaring over te zetten naar de Dreamcatcher. Zo zal je als bezoeker bij het begin van het nieuwe seizoen in Bobbejaanland ook deze attractie kunnen beleven met een Virtual Reality bril op je neus. Dankzij deze bril zal je jezelf een echte adelaar wanen. Een adelaar die op duizelingwekkende hoogte grootste stormen trotseert. En dit in mysterieuze landschappen. Zijn jullie er klaar voor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *