Op 12 maart is het alweer de zesde editie van de nationale Pyjamadag, een samenwerking tussen Bednet, MNM en Ketnet. Door mee te doen steek je zieke kinderen een hart onder de riem en maak je Bednet mee bekend. Wisten jullie trouwens dat elk schooljaar duizenden leerlingen door ziekte langdurig of regelmatig niet naar school kunnen gaan? Vaak blijven ze van thuis of in het ziekenhuis de les volgen, via Bednet, via een leerkracht of vrijwilliger aan huis of via lessen in de ziekenhuisschool. 

Durf te dromen!

Deze keer staat Pyjamadag in het teken van dromen. Want ook zieke kinderen durven te dromen van hun droomjob. Voor deze Pyjamadag wordt er dan ook gevraagd om niet enkel verkleed in je pyjama naar school te gaan maar ook in je droomberoep. En vraag aan de leerkracht om een leuke foto te maken om zo zieke leerlingen een hart onder de riem te steken. 

“Deelnemen doen we voor alle zieke kinderen en jongeren: voor kinderen die via Bednet les volgen, voor kinderen die in de ziekenhuisscholen, de revalidatiecentra, kinderpsychiatrische diensten of via vrijwilligers mee blijven met de leerstof. Onderwijs aan zieke kinderen is pas een succesverhaal als vele partners samenwerken. Dat willen we op 12 maart vieren”.  Mathieu Tallon, directeur Bednet

Bednet

Bednet zorgt ervoor dat zieke kinderen en jongeren die tijdelijk niet naar school kunnen, toch mee in de klas zitten van thuis uit. Zo zijn ze mee met de les en blijven ze hun vrienden zien. Bednet is er voor leerlingen die vaak of voor lange tijd afwezig zij door bv ziekte, operatie, ongeval of zwangerschap. Het initiatief is mogelijk voor zowel vijfjarige kleuters als kinderen uit het lager en secundair onderwijs.

Bednet verbindt het zieke kind live via internet met zijn of haar eigen klas. Hij/zij kan de klas zien en zo mee de les volgen. Maar ook de andere leerlingen zien de Bednetter op het computerscherm achteraan in de klas. Via een camera die het kind van thuis kan besturen kan het kind de lessen volgen en/of met zijn klasgenoten praten.

Voordeel hiervan is dat de kinderen mee zijn met de les. Hierdoor gaan 9 op 10 van de Bednetters over naar het volgende jaar zonder te dubbelen. Wat toch wel mooie resultaten zijn. Tevens heeft het kind regelmatig contact met de vrienden van de klas. Zo vergeet de Bednetter even dat hij/zij ziek is en kan het terug ‘in de klas’, bij zijn vrienden zijn. Hij voelt zich niet meer alleen.

Bovendien is het gebruik van Bednet volledig gratis. Dit zowel voor de ouders als voor de school waar het Bednettertje de lessen volgt.

Pyjama-inspiratie?

Natuurlijk is een leuke pyjama altijd fijn om te dragen. En gelukkig hebben ze bij de Belgische merken JBC, Woody en Eskimo verschillende fijne pyjama’s voor jong en oud.

Q: Gaan jullie kindjes in pyjama naar school vrijdag?


Uitgelichte afbeelding: Bednet
Ook wij steunden de afgelopen jaren Bednet al via bv De Warmste Week.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *