De lente is aangebroken en dat wil zeggen dat we ook weer met z’n allen daguitstapjes plannen en uitkijken naar de grote vakantie. Veel (groot)ouders hebben in die periode ook schrik om hun kinderen kwijt te raken in de drukte. Deze angst is niet geheel onterecht. Volgens het IKWV (Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen) raakten er in juli en augustus van 2014 liefst 879 kinderen vermist op de Belgische stranden. Zo’n 109 kinderen per week die op het drukke strand hun (groot)ouders niet meer vonden.

Doordat kindjes vaak geschrokken zijn omdat ze niet direct hun (groot)ouders vinden, vergeten ze hun eigen naam. Ook het telefoonnummer van hun (groot)ouders weten (jonge) kindjes meestal niet uit het hoofd. Om er voor te zorgen dat kinderen snel herenigd kunnen worden met hun (groot)ouders zijn er heel wat hulpmiddeltjes op de markt zoals polsbandjes, hangers, … Maar meestal vinden kindjes dit niet echt leuk om te dragen.

Grafisch vormgeefster Katrien Declerck ontwierp een serie vrolijke plaktattoos. Met deze plaktattoos zullen kindjes het wel cooler vinden om het telefoonnummer van hun (groot)ouders te dragen. De SOS plaktattoos die Katrien ontwierp zijn gepersonaliseerd en hebben een leuke afbeelding. Bovendien zijn de tattoos waterbestendig en blijven ze tot 5 dagen zitten.

De SOS plaktattoos worden op maat gemaakt. Hierdoor is het dus mogelijk om verschillende waarschuwingsteksten te hebben. Naast de standaard zinnen zoals “if lost, please call” en “verdwaald * lost * perdu” kan je bijvoorbeeld ook kiezen om aan te geven als jouw kind een bepaalde allergie of ziekte heeft. De plaktattoos zijn verkrijgbaar met enkele standaardafbeeldingen, toch is het ook mogelijk om je eigen aangeleverde afbeelding te laten drukken. Dit is erg aantrekkelijk voor kinderen en zal ze nog meer kunnen overtuigen om de SOS plaktattoo te dragen tijdens je daguitstap of op het strand.

De tattoos zijn gemakkelijk aan te brengen met water. Doordat de gedrukte afbeeldingen niet in contact komen met de huid zijn ze ook volledig veilig. Deze vrolijke SOS plaktattoos zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.

Voordelen SOS plaktattoos

 • gepersonaliseerd
 • gemakkelijk aan te brengen met water
 • waterbestendig
 • lange levensduur
 • keuze uit diverse leuke afbeeldingen
 • cool om te dragen

Te koop

Een set van 6 stuks kost € 6, een set van 15 stuks kost € 12. Je bestelt ze eenvoudig via de shop van Grafisch Werkt.

11 Reacties

 1. Joris Gerritsen

  2 april 2015 op 14:34

  Wat een leuk idee, maar wel wat aan de dure kant. Toen onze kinderen nog klein waren, bestelde we de vrolijke plaktattoos met je eigen 06-nummer bij http://www.belmijnmama.nl. Hier krijg je maar liefst 30 plaktattoos met 1 of 2 mobiele nummers erop voor maar 12,50 inclusief verzendkosten. Of 10 beschrijfbare 06-StickyTattoos voor 10,00 inclusief verzendkosten. Ook naar Belgie. Bij Grafisch werkt betaald je 2,00 extra voor Belgie en maar liefst 4,00 voor buiten Belgie. Ik zou het wel weten en zou deze SOS tattoos bestellen bij http://www.belmijnmama.nl of als je een eigen ontwerp hebt, bij http://www.mijneigenneptattoo.nl

  Beantwoorden

 2. Yves

  9 april 2015 op 20:58

  Deze zomer staat een lange kampeervakantie in Frankrijk op de planning en tussendoor zullen we ongetwijfeld nog wel enkele keren richting pretpark en zee trekken. Plaktattoo’s zouden dus zonder twijfel van pas komen 😉

  Beantwoorden

 3. Kevin gizzie

  16 april 2015 op 16:14

  Super handig! Hebben al veel geprobeerd, maar dit lijkt toch wel het handigst. En nog stoer ook 🙂

  Wij gaan vaak naar het strand en ook een meerdaagse trip naar Disney Parijs is al gepland deze zomer

  Beantwoorden

 4. De meyer britt

  12 augustus 2015 op 22:42

  Zelfs in eigen land kan mn lief popje verdwalen.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *