Wie een kindje verliest tijdens de zwangerschap of bij de geboorte kan sinds 2016 een beroep doen op ‘vzw Boven De Wolken’. Deze organisatie biedt troost in de vorm van een gratis professionele fotosessie. Zo krijgen ouders nog een mooie blijvende herinnering aan hun sterrenkindje. De vzw kan hiervoor beroep doen op meer dan 250 fotografen die zich kosteloos engageren. Ze worden, samen met hun materiaal, voor hun vrijwilligerswerk wel verzekerd en ook hun kilometers worden vergoed. De organisatie telt ook vijf voltijdse werknemers, die alles in goede banen moeten leiden. Deze werknemers moeten natuurlijk ook betaald worden. Hiervoor heeft de vzw een jaarbudget van een kleine 500.000 euro nodig heeft om te kunnen overleven. Door de coronacrisis en het wegvallen van de actie De Warmste Week zagen ze de werkingsmiddelen drastisch dalen.

De organisatie dreigt nu failliet te gaan en roept daarom een sms- en crowdfundingcampagne in het leven. ‘Iedereen zegt dat we fantastisch werk leveren, maar zonder geld kunnen wij dit helaas niet blijven doen’, aldus oprichtster Anneleen Fransen. ‘Vandaag staan wij op een helling, niet wetende welke kant deze uit zal gaan en verdikke… alleen al eraan denken doet ons enorm veel pijn’, staat er te lezen op de Instagrampagina van vzw Boven De Wolken.

Boven de Wolken

Sharon en Anneleen, de oprichters van de vzw, zijn beide sterrenouders. Op sociale media kwamen ze elkaars verhaal tegen en raakte aan de praat. Ze ontdekten dat ze, door hun ervaring als sterrenouder, hetzelfde doel hadden. Ze wouden iedere sterrenouder in België de mogelijkheid bieden foto’s te laten nemen van hun sterrenkindje. Dit met veel respect, liefde, ervaring en geheel gratis. Ze richtte hiervoor de vzw Boven De Wolken op in 2016. Met jaarlijks zo’n 800 aanvragen om dit, toch wel moeilijke moment, vast te laten leggen, is het duidelijk dat de organisatie belangrijk is in de verwerking bij het overlijden van pasgeboren kindjes.

Red Boven de Wolken

Omdat de vzw ook de komende jaren sterrenouders een tastbare herinnering aan hun sterrenkindje wil blijven geven is het belangrijk dat ze blijven bestaan. Op sociale media en in de pers is er dan ook heel wat aandacht aan de reddingsactie die werd opgestart door Boven De Wolken. Zo sprak Linde Merckpoel met een ouder van een sterrenkindje. Dankzij deze pakkende vlog wil ze ook de campagne steunen om de vzw te redden.

Boven De Wolken steunen kan door ‘bdw’ te sms’en naar 4330 (1€ / sms), te doneren op de crowdfundingpagina (www.redbovendewolken.be), je in te schrijven voor het fundraising event of zelf een leuke actie op poten te zetten.

Samen redden we Boven De Wolken!


Uitgelichte afbeelding: Heike Mintel op Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *