De puberteit is zowel voor de tiener als voor de ouders geen gemakkelijke tijd. Communiceren verloopt dan vaak wat moeilijk, precies of er wordt naast elkaar gecommuniceerd. Maar wat denken de tieners nu echt als ze iets zeggen? Daar kan dit boek jou bij helpen.
Wat denkt mijn tiener nu echt?
Een tiener opvoeden voelt soms als een rollercoaster. Je kind is groter geworden, evenals de problemen waarmee je misschien te maken krijgt. Het brein van een puber ondergaat net zoveel veranderingen als dat van een peuter, alleen staan de emoties nu flink onder invloed van een krachtige cocktail van hormonen.
Wat denkt mijn tiener nu echt? behandelt de meest voorkomende scenario’s waarmee je als ouder van een puber te maken kunt krijgen. De auteurs houden die tegen het licht van de nieuwste inzichten over de ontwikkelingen van het brein. Ze bespreken de misverstanden die kunnen ontstaan, ze leren je diep ademhalen en effectieve methoden gebruiken om situaties waarin de emoties hoog oplopen op het moment zelf te bedaren. Daarnaast bieden ze langetermijnstrategieën om de relatie met je tiener te verbeteren. Lastige problemen worden aangepakt, zoals omgaan met groepsdruk en examenstress tot zelfverwonding, drugs en anticonceptie.
Wat denkt mijn tiener nu echt? is een praktische gids voor moderne ouders om hun tiener beter te begrijpen en op de juiste manier te reageren. Kortom, om hun tiener te begeleiden op zijn of haar reis naar volwassenheid.
Recensie
Wie wil er nu niet weten wat zijn kind/puber denkt. In ‘Wat denkt mijn tiener nu echt?’ staan zo’n 100 situaties uit het alledaagse leven om je kind beter te begrijpen. Dankzij deze situaties proberen de auteurs, aan de hand van nuttige tips en dingen waar je zelf misschien niet meteen aan had gedacht, je meer inzicht te krijgen in het denken van tieners.
Het boek geeft tips volgens de verschillende leeftijden, 13-14 jaar, 15-16 jaar, 17-18 jaar. Hierdoor is de doelgroep van het boek redelijk ruim. De situaties die aan bod komen worden als scenario’s geschetst. Hij zegt – jij denkt misschien – hij denkt- hoe je kun reageren – op dat moment en op de lange termijn. De geschetste situatie komt uitgebreid aan bod. Daarnaast vind je dan de reactie, opgedeeld per leeftijd, die je daarop kunt geven. Ook zijn de drie leeftijdsgroepen, de drie grote hoofdstukken uit het boek.
Het boek leest vlot. Ook wordt de gegeven informatie mooi in blokken weergegeven. Ondanks dat we nog geen tiener in huis hebben lijkt het een erg interessant boek wat je andere inzichten kan geven in je tiener. Het is dan wel een boek met tips voor ouders die een tiener in huis hebben. Sommige dingen zal je misschien al wel kunnen toepassen op bijna tieners. Doch zijn de tips en tricks in het boek niet heiligmakend, want ieder kind en ouder is anders.
Eerder verscheen van dezelfde auteurs ook al ‘Wat denkt mijn kind nu echt?‘.
ISBN: 978 90 223 3809 4 | Auteur: Tanith Carey & dr. Angharad Rudkin | Uitgeverij: Manteau | Pagina’s: 219 | Leeftijd: ouders | Te koop bij o.a. Bol.com en Standaard Boekhandel.
Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.