Veel van onze tieners zitten tegenwoordig online. Ze sturen berichten via Twitter en Facebook, plaatsen foto’s op Instagr.am, … Het lijkt allemaal leuk, maar er schuilen ook heel wat gevaren online. Het is belangrijk dat onze kinderen hier voldoende in begeleid worden door de ouders. Maar ook op school dient er aandacht aan besteed te worden. Daarnaast is het altijd fijn dat er boeken zijn voor jongeren rond de problematiek van cybercriminaliteit.

What the h@ck!

Als André op school komt, wil opeens niemand meer met hem praten. Hij begrijpt er niets van. Zelfs de leuke Sanne negeert hem volledig. André ontdekt wat er aan de hand is: ene DarkHacker13 heeft zijn mobiel overgenomen en verstuurt namens hem vervelende berichten. Hij weet ook wat de hacker wil. Kan hij dat blijven weigeren? En hoever durft André te gaan zijn strijd tegen deze geheimzinnige cybercrimineel?

What the H@ck!‘ is onderverdeeld in twee delen. Het eerste deel van het boek is het verhaal van André. Het is zeer herkenbaar geschreven en tevens enorm meeslepend. De schrijfster laat duidelijk de gevaren van de online wereld zien, die tieners kunnen tegen komen. Je wordt meegezogen in het verhaal en gaat twee keer nadenken over sommige zaken die jongeren online doen.

Het tweede deel van het boek zijn de nodige tips voor jongeren, om zich op een zo veilig mogelijke manier te begeven op het internet. Zo krijg je tips over updates van programma’s, het kiezen van een wachtwoord en over sexting. Zaken die toch belangrijk zijn voor jongeren. Dit alles is op een duidelijke en verstaanbare manier uitgelegd. De tips zijn trouwens ook zeer handig voor ouders die hun kinderen willen begeleiden op het wereld wijde web.

Naast het boek is er ook nog een online spel dat kan gespeeld worden. In dit spel strijdt je samen met Sanne en André tegen de cybercriminaliteit. Zo kan je de tips van in het boek al toepassen in het spel.

Het boek is zeker een aanrader voor jongeren die de eerste stappen in de wondere wereld van het internet zetten. Maar ook voor tieners die al enige tijd online zijn kan het een eye-opener zijn.

Auteur: Maria Genova
Uitgeverij: Kluitman
Pagina’s: 127
Leeftijd: 10 jaar
ISBN: 978 90 206 2244 7

Dit spannende verhaal is o.a. te koop bij Bol.comProxis en in de betere boekhandel.


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *