Hoe van rommel maken?
Heb je ook zo’n hekel aan opruimen?
Dan is dit het ideale zelfhulpboek voor jou.
Ook een ideaal geschenk voor alle ouders die graag
willen dat hun kinderen hun kamer opruimen.
Ze leren er alle trucjes doorzien.
Echt iets voor sloddervossen en opruimliefhebbers.

Het grote niet opruim boek

Klaartje is 10-jaar en een professioneel rommelmaker. Ze haat opruimen en heeft jarenlange ervaring in het niet-opruimen. Hoeft ze niet op te ruimen van haar ouders? Jawel! Maar ze kent veel trucs om opruimen te voorkomen. Ze deelt ze in dit boek met jou.

Eerst beginnen jullie kinderen met het indelen van hun ouders in types. Zijn jullie een Opruimkraaier, een Ordehandhaver of een Sloddervos?

Zodra ze weten met wat voor type ouders ze te maken hebben, kun ze een techniek kiezen om onder het opruimen uit te komen. Verwarring zaaien, toneel spelen, … er zijn verschillende technieken waarmee jullie kinderen onder het opruimen willen uitkomen.

Het fijne aan dit boek is natuurlijk ook dat wij als ouders de tips ook kunnen gebruiken om onze kinderen te doorgronden en ze wel te laten opruimen. Wie gaat er uiteindelijk aan het langste eind trekken. De kinderen die graag in de “rommel” willen zitten, of wij, de ouders, die graag het netjes hebben?

Dit grappige en afwisselende boek staat boordevol tips om niet op te hoeven ruimen. Je kinderen zullen veel plezier hebben in het lezen en uitproberen van alle technieken. Maar ook wij, ouders, zullen het boek goed kunnen gebruiken om de trukjes van onze (b)engeltjes te doorprikken. Het boek is opgebouwd als een soort strip, met veel lijstjes en tekstballonnen. Lange teksten ga je niet direct vinden in dit boek.

Auteur: Dirk Nielandt
Illustraties: Marjolein Pottie
Uitgeverij: De Eenhoorn
Pagina’s: 64
Leeftijd: 8+
ISBN: 9789462910690

“Het grote niet opruim boek” is niet alleen te koop in de betere boekhandel maar ook online bij o.a. Bol.com en Uitgeverij De Eenhoorn.

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Dirk Nielandt & Marjolein Pottie - Het grote niet opruim boek
Beoordeling:
51star1star1star1star1star

1 reactie

  1. Papa toch

    22 februari 2017 op 22:21

    Heel erg benieuwd naar de inhoud van het boek!
    De meneertjes zijn pas 4 en 2, dus het ideale moment om het boek te lezen denk ik en er nog enkele jaren de vruchten van te plukken…

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *