Je kinderen komen vroeg of laat wel een contact met iemand die geadopteerd werd of in een pleeggezin woont. Op jonge leeftijd is het niet altijd makkelijk praten hierover met je kindjes. Met dit ontroerend prentenboek kan je thuis of op school praten over pleeg- en adoptiegezinnen. Een hondje krijgt een kat als pleegmoeder. Ze doet alle leuke dingen die andere moeders ook doen: pannenkoeken bakken, naar de speeltuin gaan en troosten na een valpartij. Maar ook de minder leuke dingen zoals het hondje verplichten om zijn tanden te poetsen en naar bed te gaan. Langzaamaan wennen het hondje en de nieuwe moeder aan elkaar. Ook al lijken ze helemaal niet op elkaar, samen vormen ze toch een hecht maar nieuw gezin.

Mijn nieuwe moeder & ik

Mijn nieuwe moeder doet alle dingen die andere moedersook doen. Ze bakt pannenkoeken voor me, ze duwt me als ik op de schommel zit, en ze plakt een pleister op mijn been als ik gevallen ben. We zien er niet hetzelfde uit, maar ze houdt van me om wie ik ben.

Het verhaaltje wordt verteld in de ik-persoon, nl het hondje. Hij gaat bij zijn nieuwe mama wonen, een rode poes en dat is natuurlijk heel spannend. De nieuwe mama doet alle dingen die moeders doen, zoals spelen, voorlezen, pannenkoeken bakken, maar ook boos worden. Het is heel erg wennen voor het hondje. Maar ook al zien ze er niet hetzelfde uit, het hondje en zijn nieuwe mama doen allebei hun best om een hecht gezin te zijn.

“Mijn nieuwe moeder & ik” is eigenlijk vooral een prentenboek. Er is een verhaaltje, zoals reeds gezegd verteld in de ik-persoon, maar dit met weinig tekst. De afbeeldingen zijn belangrijker en deze zijn sfeervol. De illustraties zijn getekend in zachte, gedempte kleuren, die perfect passen bij het eenvoudig maar trefzeker vertelde verhaal. Het boekje is dan ook erg goed bruikbaar om met kinderen te praten over pleeggezinnen of adoptie.

Auteur: Renata Galindo
Uitgeverij: De Eenhoorn
Pagina’s: 32
Leeftijd: 4+
ISBN: 9789462911277

Mijn nieuwe moeder en ik is o.a. te koop in de betere boekhandel, bij uitgeverij De Eenhoorn & Bol.com.

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Renata Galindo - Mijn nieuwe moeder & Ik
Beoordeling:
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *