Ketnet is bij onze kinderen vooral gekend van de kinderzender op TV. Met eigen programma’s als de Helden, The Black List, Broodje Kaas, … en verschillende leuke series en tekenfilms is het één van de geliefde zenders bij onze kinderen. Maar daarnaast brengen ze ook enorm leuke boekjes uit. Zo verschenen eerder al onder andere het Grote Ketnet naai-, brei- en haakboek en het Grote Ketnet Bakboek. Wij ontvingen van Lannoo afgelopen jaar het Complete Ketnet Speelplaatsboek. Een fantastische boek met tientallen spelletjes die kinderen op de speelplaats of in de jeugdbeweging kunnen spelen.

Het complete Ketnet speelplaatsboek

Met dit boek wordt spelen op de speelplaats of op een pleintje spannender dan ooit! Je vindt hier oude en nieuwe, rustige en actieve, korte en lange spelletjes om te spelen bij mooi weer, regen of sneeuw.

Dit boek van Ketnet is net zoals de andere boeken voorzien van een stevige kaft. Het bevat tientallen ideeën om kinderen te vermaken op het schoolplein. De verschillende spelletjes en tips zijn op een overzichtelijke manier onderverdeeld: klassiekers, tikken & verstoppen, krijt, met de bal, weerspelletjes, rustige spelletjes en met z’n allen.

Daarnaast vind je nog tien receptjes voor tussendoortjes waar je kinderen power van krijgen om goed te kunnen spelen. Ook heel leuk zijn de tien snelle 1-minuut-spelletjes en de tien manieren om tot rust te komen tijdens de pauze die je doorheen het boek kan terugvinden.

Spelen is belangrijk

Ondanks dat het boekje onder de vleugels van TV-zender Ketnet verschenen is wordt het belang van spelen genoeg benadrukt. Hoe je je ook voelt… blijf spelen! De speelplaatsspelletjes zijn niet allemaal bekend maar daarom niet minder fijn. Er is genoeg afwisseling tussen bekende, onbekende, nieuw verzonnen en soms typische Vlaamse spelletjes. Alle ideeën in dit boek zijn voorgelegd aan en getest door kinderen.

Elk spelletje wordt op een duidelijke, overzichtelijke manier uitgelegd. De lay-out is vrolijk dankzij de kleuraccenten en de vele kleurenfoto’s en -tekeningen. De verschillende spelletjes zorgen alvast voor uren speelplezier op school of in de jeugdbeweging. Het boekje is dan ook niet alleen geschikt voor ouders maar ook voor leerkrachten, leiders in de jeugdbeweging en kinderopvang enz. De spelletjes zijn geschikt voor kindjes vanaf vier/vijf jaar.

Auteur: Sarah Devos
Uitgeverij: Lannoo
Pagina’s: 115
Leeftijd: vanaf 4 jaar
ISBN: 9789401435536

Het Complete Ketnet Speelplaatsboek kan niet alleen uitgeleend worden in vele Vlaamse- en Nederlandse Bibliotheken, maar is ook te koop in de betere boekhandel en online bij o.a. Bol.com en Proxis.

1 reactie

  1. […] jullie niets interessants tussen de vele activiteiten, dan kan bv “Het complete Ketnet speelplaatsboek” misschien wel een oplossing bieden. Een spelletjesboek van kinderzender Ketnet met meer […]

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *