WonderWeekend, het meest magische festival van het land, vindt dit jaar voor de derde keer plaats. Net zoals de vorige edities belooft het weer een magisch familie event te worden met een prachtig programma. Wat dacht je van een overnachting in een kartonnen tent, een etentje in het Restaurant Zonder Bestek of een feeërieke fakkeltocht? En dit alles in de mooie omgeving van de Plantentuin van Meise. Kruis alvast het weekend van 17 augustus aan en beleef met het hele gezin een geweldig wonderbaarlijk weekend.

Welkom op WonderWeekend! Het weekend waar je met het hele gezin van de ene verwondering in de andere tuimelt. Slapen in een kartonnen tent, die je eerst zelf hebt versierd. Waar je kan koken op een zelfgemaakt kampvuur of met je handen eten in het Restaurant Zonder Bestek. ’s Avonds is het genieten van een magische avondshow, een feeërieke fakkeltocht en marshmallows aan het kampvuur. Na een magische (korte) nachtrust is het ontwaken in de mooiste tuin van het land om dan in alle rust nog samen te ontbijten aan de grootste picknicktafel ooit.

Vier papa’s kregen in 2016 het idee om een festival op te zetten waar ouders en kinderen samen dingen kunnen doen. Weg van de afzonderlijke kinderprogrammaties, maar mét elkaar beleven en ontdekken. Zoals zo vaak zijn de simpelste ideeën het geniaalst en zo werd WonderWeekend geboren. De eerste editie telde al 957 festivalgangers. Voor deze derde editie worden dit jaar meer dan 5.000 ouders en kinderen verwacht in de prachtige Plantentuin.

WonderProgramma

De vier papa’s zaten het afgelopen jaar zeker niet stil. Voor het WonderWeekend 2018 werden heel wat nieuwe activiteiten uit de mouwen geschud. Denk dan niet aan megalomane springkastelen, maar vooral aan een massa verwondering.

  • Bewonder levensgrote dodo’s die in het wild rondlopen. Om te weten wat een dodo is, moet je maar langskomen 😉
  • Maak kennis met Meneer Blanko, een witgeschminkte man in wit kostuum die door de kinderen en hun ouders van kop tot teen mag worden beschilderd.
  • Huiver mee met Culbuto de evenwichtsartiest.
  • Wanneer de avond valt, kijk je best even naar boven, want er is nu al een vreemde vogel gesignaleerd boven de Plantentuin. Otto leidt je met zijn luchtballon naar de avondshow die we nog even geheimhouden.
  • Ook onze Troubadour is weer van de partij, hij komt met zijn gitaar bij je langs aan het kampvuur, om je met de mooiste deuntjes de nacht in te loodsen.

Maar dat is nog niet alles. Tijdens het festival wordt ook het eerste WonderWeekend-boek gelanceerd. Een bok met 101 activiteiten om samen met het gezin te doen. Zodat elk weekend tijdens de rest van het jaar, ook een WonderWeekend kan worden!

Daarnaast blijft de magie nog op andere manieren nazinderen in de Plantentuin. Er komt namelijk ook een permanent Verwonder-je-voeten-pad. Een wonderlijke invullen van het klassieke blotevoetenpad, dus zeker de moeite om binnenkort met het gezin nog eens naar de Plantentuin van Meise te trekken.

Samengevat

Het WonderWeekend vindt plaats in het weekend van 17 augustus en loopt van 12u ’s middags tot de middag daarop. Je kan kiezen voor een aankomst op vrijdag 17 of zaterdag 18 augustus. 24 uur lang zijn er activiteiten: artiesten, voorleessessies, theatershows, dans, muziek en alles waarvoor er nog geen naam bestaat. Iedereen blijft er slapen, en dat gebeurt in kartonnen tenten (per 2 personen). Wil je het iets sjieker? Dan kan je ook overnachten in een WonderTipi. Bij aankomst op dit familiefestival krijg je alles wat je nodig hebt om je tent te versieren. Zo zorg je er mee voor dat de Kamping van Karton een echt kunstwerk zal worden!

WondersteBoven

Maar naast het Wonderweekend, vindt in de Plantentuin ook nog WondersteBoven plaats. 24 kinderen kunnen al vanaf woensdag 15 augustus overnachten op het festivalterrein. WondersteBoven is een kinderkamp ineengebokst door jeugdwerkorganisatie Koning Kevin. En ook dat is een Wonderbaarlijke ervaring want er zijn maar liefst 94 hectaren natuur ter beschikking voor slechts 24 kinderen! De ouders van deze lucky 24, sluiten gewoon aan op vrijdagmiddag om verder van het WonderWeekend te genieten.

Kostprijs?

Zijn jullie klaar voor dit magische weekend? Boek dan nu je WonderPas! De prijs voor het WonderWeekend bedraagt 75 euro voor volwassenen en 40 euro voor min 18-jarigen. Baby’s (onder de 2 jaar) mogen gratis binnen.

Met je festivalticket krijg je toegang tot alle activiteiten en shows. Bovendien is de inkom inclusief overnachting en een ontbijtbuffet. Bovendien gaat de helft van de winst naar SOS Kinderdorpen. Het volledige programma vind je terug op www.wonderweekend.be

WonderExtra

Naast de Belgische editie van WonderWeekend zal het magische familie event ook zijn vleugels uitspreiden. Het strijkt vanaf volgend jaar ook neer in Nederland! Hierdoor zullen Nederlandse kinderen en hun ouders ook daar van de ene verbazing in de andere vallen.

https://vimeo.com/233984744

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *