Zachtjes gaan de paardenvoetjes, trippel, trappel, trippel, trap …

Heb jij de paardenvoetjes ook gehoord? Dat betekent dat Sinterklaas in het land is! En die wil natuurlijk graag dat je een liedje voor hem zingt. Daarom vind je in dit prentenboekje wel twintig Sinterklaasliedjes. En al die liedjes staan ook op de cd die in het boekje zit. Meezingen dus!

Zachtjes gaan de paardenvoetjes

Sinterklaas is weer in het land. Samen met zijn Zwarte Pieten gaat hij (of de hulpsinten) heel het land door om onze kindjes te ontmoeten. Natuurlijk heeft de Sint graag dat we hem verwelkomen met prachtige liedjes. Maar kennen onze kindjes nog wel deze Sinterklaasliedjes? Misschien is het wel eens tijd om ze op te frissen. Noëlle Smit heeft in dit prachtige prentenboekje de 20 mooiste Sinterklaasliedjes verzamelt en voorzien van prachtige illustraties. Liedjes zoals ‘Zie ginds komt de stoomboot’ en ‘Hoor wie klopt daar, kinderen?’ komen zeker voorbij.

Bovendien bevat het boekje ook een cd waarop alle liedjes nog eens gezongen worden. Zoals vele kinderliedjes worden ook hier sommige anders gezongen dan dat jullie misschien gewoon zijn. Dit hangt soms af van de streek waar we wonen. De Sinterklaasliedjes op de cd worden ingezongen door Ageeth de Haan. Zij staat bekend om haar Jazzy-stem. Haar stem straalt zeker heel wat rust uit en de liedjes zijn duidelijk verstaanbaar. Hierdoor kunnen ook jonge kindjes al goed meezingen met de gekende Sinterklaasliedjes. De dochter des huizes is alvast fan, en ook wij kunnen de muziek best smaken. Het is heel wat rustiger dan de meeste Sinterklaas cd’s die tegenwoordig verschijnen. Een aanrader!

Auteur en illustraties: Noëlle Smit
Uitgeverij: Gottmer
Pagina’s: 45
Leeftijd: vanaf 4 jaar
ISBN: 9789025767716

‘Zachtjes gaan de paardenvoetjes’ met bijhorende cd van Ageeth de Haan is te verkrijgen bij de betere boekhandel en online bij uitgeverij Gottmer. Maar ook bij de gekende online winkels zoals Proxis, Bol.com en Bookspot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *