Al enkele jaren kan je aan de Belgische kust genieten van prachtige kunstwerken opgebouwd uit zand. Het jaarlijks terugkerend zandsculptuurfestival vindt vanaf dit jaar plaats in Oostende ipv Blankenberge. Als middelpunt van de Belgische kust is Oostende makkelijk bereikbaar via zowel auto, trein als kusttram.

Ook dit jaar creëren artiesten uit de wereld prachtige zandsculpturen. Ze halen dit jaar hun inspiratie uit de attracties van Disneyland® Paris.  De sculpturen zijn opgebouwd rondom het Kasteel van Doornroosje. Zij beelden de bekendste attracties van het park uit naast Disneyfiguren en er is ook aandacht voor de gloednieuwe attractie in Disneyland nl. Ratatouille : L’Aventure Totalement Toquée de Rémy!

Het zandsculptuurfestival vindt plaats op het Groot Strand van Oostende thv Zeeheldenplein. Voor de zandsculpturen werd maar liefst 6.000 ton zand gebruikt. Er zijn ruim 150 sculpturen met een maximum hoogte van 12 meter. De zandsculpturen staan opgesteld op zo’n 8.000 m² strand.

  • Zandsculptuurfestival Oostende
  • Groot Strand thv Zeeheldenplein
  • Openingsuren: van 28 juni tot 31 augustus telkens van 10u tot 19u
  • Prijzen: 12€ (volwassenen), 10€ (Studenten, senioren 65+ en andersvaliden), 8€ (kind 4 t.m. 11 jaar), gratis (kinderen t.m. 3 jaar)
  • Korting o.a. op vertoon van je Disneyland® Paris abonnement
  • Rolstoel- en buggyvriendelijke wandelpaden
  • http://www.zandsculpturen.be/

WIN WIN WIN: Wij geven 5 duotickets weg (twv 12 euro). Al wat je moet doen is een simpele vraag oplossen. Meedoen kan tot en met 9 juli. De gelukkigen worden getrokken uit de deelnemers met het juiste antwoord. Zij worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

Waar in België vond vorig jaar het Zandsculptuurfestival plaats?
Antwoord:
Blankenberge (Winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht)

 

2 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *