Of je nu een weekend naar de zee trekt of een verre roadtrip in het vooruitzicht hebt, na afloop wil je een verpletterende indruk maken op het thuisfront met een jaloersmakende fotocollectie. Natuurlijk willen onze kinderen ook vol overgave foto’s van hun avonturen maken. Met de zomervakantie in zicht is het dan ook leuk om samen met hen enkele tips en tricks te leren om de foto’s nog net dat tikkeltje extra mee te geven. In het boek ‘Zeg eens cheese’ van Ellen de Decker worden deze tips en tricks op kindermaat uitgelegd.

Zeg eens cheese: de beste fotografietips voor kinderen

Dit boek leer je hoe je nóg betere plaatsjes schiet. Met een eenvoudige smartphone of met een ingewikkelende camera, dat maakt niets uit. Lees alles over compositie en scherptediepte, over perspectief en tegenlicht, over selfies en sociale media. Met handige tips, leuke opdrachten en geheime trucjes ga je zelf aan de slag. Handen uit de mouwen en camera uit de tas!

Veel kinderen vinden het fijn om volop foto’s te trekken. Met de uitvinding van de digitale fotografie kunnen ze zonder problemen experimenteren zonder onnodige verspilling van filmrolletjes. Ook hier thuis loopt er een dochter rond die maar al te graaf de smartphone van mama en papa gebruikt om de allergekste foto’s te nemen. Het is dan ook fantastisch dat er nu een boek verschenen is waarmee ze op een kindvriendelijke manier leren om mooie foto’s te maken.

Ellen de Decker legt in haar boek eerst uit wat je allemaal nodig hebt en wat een camera juist is. Ook geeft ze enkele tips om veilig op pad te gaan. Daarna gaat ze op een verstaanbare manier, en aan de hand van voorbeelden, verder in op de belangrijkste tips en tricks om mooie foto’s te maken. Denk maar aan compositie, belichting en de 1/3de regel. Maar ook kikker- en vogelperspectief worden besproken. Maar ook het delen van foto’s op sociale media wordt besproken. Wat goed is, is dat ze ook de gevaren van deze media in de spotlights zet.

Auteur: Ellen de Decker
Uitgeverij: Clavis
Pagina’s: 51
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN: 978 90 448 3112 2

‘Zeg eens cheese’ is te koop in de betere boekhandel maar ook online bij o.a. Bol.com, Bookspot en Proxis.


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Dit bericht bevat ook affiliate links.

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Ellen de Decker - Zeg eens cheese: De beste fotografietips voor kinderen
Beoordeling:
41star1star1star1stargray

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *