Krijg je in 2017 een kindje en hard aan het nadenken over de nieuwe kinderkamer? Of is jouw kind weer een jaartje ouder net als zijn of haar kamer? Dan is het al snel tijd voor een nieuw interieur voor deze kinderkamer. Hieronder vind je alle nieuwe trends voor de kinderkamer van 2017!

Trend nummer 1. Warme kleuren

Warme kleurenWarme kleuren zijn al jaren keuze nummer één voor in de kinderkamer. Dit komt door de rustige uitstraling die deze kleuren geven. In 2016 koos Pantone de warme pastelkleuren ‘Rose Quarts’ en ‘Serenity’ tot de nieuwste trendkleuren van 2016. En naar verwachting zal deze trend doorgezet worden in 2017. Warme kleuren blijven dus hot. Andere trendy kleuren zijn een iets donkerdere tint mintgroen gecombineerd met een donkere kleur als nachtblauw. Andere kleuren die je veel gaat zien in de kinderkamer van 2017 zijn de kleuren okergoud en unisex geel. Deze kleuren komen het mooiste uit met koper, andere tinten goud en verschillende nuances wit en grijs.

Trend nummer 2. Praktisch en stijlvol: de gietvloer.

gietvloerVoor wie de kleuren wat meer laat uitspringen in de kinderkamer maar het toch niet te druk wil maken kan een vloer uitkomst bieden. En wel met de steeds populairder wordende betonlook gietvloer. Deze vloer kent meerdere voordelen. Niet alleen is het stijlvol, het biedt ook een oplossing voor kinderen die wel eens rommelig zijn. Een gietvloer is gemaakt van het kunststof polyurethaan die gegoten wordt over de vloer. Een gietvloer is hierna volledig naadloos en dit resulteert in een vloer die zeer gemakkelijk schoon te maken is nadat deze vuil geworden is. Een ander voordeel van een gietvloer van polyurethaan is dat het een warm gevoel geeft aan de voeten. Dit komt door de unieke samenstelling van dit materiaal. En dat is nog niet alles. Gietvloeren zijn waterdicht, brandwerend, sterk en duurzaam. Huur voor het aanleggen van een gietvloer wel een stukadoor of een andere expert in vanwege de complixiteit van deze klus.

Trend nummer 3. Natuur in de kinderkamer

natuurMaar je hoeft natuurlijk niet per se bezettingswerken aan te leggen voor het up-to-date houden van een kinderkamer. Een vleugje natuur kan ook al voldoende zijn. Het is goed voor je kind om hem of haar zoveel mogelijk in contact te brengen met de natuur. Toch is dit niet het hele jaar mogelijk. Laat de natuur daarom terugkomen in de kamer van je kind. Denk hierbij aan luchtzuiverende planten, botanische prints, maar ook meubels en accessoires die van natuurlijke materialen gemaakt zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *