Het is zomer en dan is vakantie voor onze kindjes (en hopelijk ook deels voor de ouders). Een ideaal moment om er eens op uit te trekken. Misschien wel naar het buitenland? Maar je kan evengoed in eigen land je vakantie doorbrengen. Zo is er tijdens de zomermaanden heel wat te doen aan onze eigen Belgische kust. En de Koningin der Badsteden Oostende gaat er prat op dat ze één van de meest kindvriendelijke kustgemeentes is. Er is dan ook heel wat te doen deze zomer voor families. Een kort overzichtje van kindvriendelijk Oostende:

Zandsculpturenfestival

Artiesten uit de hele wereld creëerden de afgelopen weken een sprookjeswereld in zand. Met Ardens grottenzand aangeleverd met niet minder dan 240 vrachtwagens werd een beeldengalerij van ruim 10.000 m² op het Klein Strand van het Oostende gebouwd. De reusachtige sculpturen van 2 tot 12 meter hoog zijn bestand tegen alle weersomstandigheden. Speciaal aangelegde paden maken het festival volledig rolstoeltoegankelijk. Het wandelparcours bedraagt ongeveer 1 kilometer waardoor je moet rekenen op één uur voor uw bezoek. Het zandsculpturenfestival is dagelijks open tot en met 8 september van 10 tot 19u. De inkom bedraagt € 12,00.

Fort Winokio

Tijdens de zomervakantie wordt Fort Napoleon omgetoverd tot Fort Winokio. En dit naar aanleiding van de 15de verjaardag van de muzikale kapitein. In deze interactieve doe-expo gaan kinderen aan de hand van de muziek van Kapitein Winokio op ontdekkingstocht. Dit zowel binnen als buiten het fort. Beneden in het fort kunnen kindjes dan weer muziek maken. Voor de ouders is er doorheen het fort dan weer een overzichtstentoonstelling van de beroemdste kapitein.

De expo is dagelijks geopend van 10 tot 18u, behalve op maandag. Inkom voor het fort bedraagt € 3,00. Wie weet kom je Kapitein Winokio wel in levende lijven tegen?

FC De Kampioenen 3D

De intussen alom bekende 3D-expo dompelt je deze zomer onder in de wereld van F.C. De Kampioenen! De bezoeker is de ontbrekende schakel en wordt uitgenodigd om in de vele Kampioenen-decors te poseren en deel te nemen. Er komen heel wat fotomomenten en 3D-spelletjes. Markske en Fernand zorgen voor een rode draad doorheen de expo en om de zoveel dagen zullen de acteurs aanwezig zijn! Een paar jaar geleden bezochten we al eens 3D World en vonden het een fijne expo.

Rikki aan zee

Om zijn 20ste verjaardag te vieren, is Rikki de hele zomer op vakantie in Oostende. Tijdens de gratis Rikki Zoektocht ga je in de deelnemende etalages op zoek naar allerlei verjaardagsspulletjes om van zijn feest een groot succes te maken. Haal je zoektocht op bij Toerisme Oostende en krijg een leuke verrassing wanneer je met de juiste antwoorden terugkeert!

Nog meer kindvriendelijk Oostende?

Naast bovenstaande activiteiten voor onze kindjes, is er nog heel wat te doen waar kinderen kunnen van genieten. Zo kan je naar Oostende Koerse gaan. Hier kan je een bezoekje brengen aan de stallen, wat toch wel fijn kan zijn voor de kindjes. En dit elke maandag van juli en augustus.

Ben je in Oostende, doe dan gerust de Street Art wandeling. Doorheen de badstad zijn heel wat gevels versierd met prachtige street art. Bovendien is er een speciale Kids Guide, een gids op kindermaat om de street art te ontdekken.

Daarnaast is er deze zomer ook nog het filmfestival (met speciale familiedag), Theater aan Zee en het bekende vuurwerkfestival. Allemaal activiteiten die we zeker aanraden om te doen deze zomer in Oostende.

Het Nieuwe Strand

Naast alle activiteiten voor kinderen deze zomer, is het natuurlijk ook plezant om gewoon op het strand te zitten en te spelen. In Oostende hebben ze dit jaar een heel ‘nieuw‘ strand. Het strand tussen de beachbars Polé Polé Beach en Bondi Beach is heel de zomer rookvrij. Bovendien wordt er op dit stuk strand aan gescheiden afvalophaling gedaan. In de beachbars kan je bovendien een exclusieve Oostende-Dopper, met ontwerp van Herr Seele, kopen die je gratis kan vullen aan de waterkraantjes die verspreidt staan op dit stuk strand. Zo heb je telkens lekker fris water én hoef je niet telkens een plastic wegwerpflesje te gebruiken.

Op Het Nieuwe Strand zijn de verdwijnpalen (huisje, treintje, banaan, …) vanaf deze zomer vervangen door Zeemoji’s. Kinderen krijgen zo een modern herkenningspunt om te weten waar hun ouders zitten op het strand. De Zeemoji’s zoals ‘het lachend kakske’, ‘het hartje’ en ‘de smiley’ vallen alvast zeer in de smaak bij de kinderen.

Q: gaan jullie dit jaar naar het kindvriendelijke Oostende?


Disclaimer: Dit is geen gesponsorde post.
Uitgelichte afbeelding: © HureaSai Kiran Anagani 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *