Op 10 februari brengt Walt Disney Animation Studios het prachtige Zootropolis naar de Belgische zalen. Disney België is trots dat ze deze film, waaraan ruim vijf jaar gewerkt is, als wereldwijde première in de Belgische zalen verschijnt. Wij konden hem afgelopen zaterdag reeds bewonderen in het bijzijn van de makers en de Vlaamse stemmen van deze animatiefilm.

Zootropolis

De moderne zoogdierenstad Zootropolis is een stad als geen ander. De stad bestaat uit een grote mengelmoes van leefomgevingen, net als in de echte wereld, waar alle dieren samen leven. Zo is er onder andere de warme Sahara Square en de koude Tundratown. Het is een plaats waar iedereen, van de grootste olifant tot de kleinste muis, zichzelf kan zijn. Net zoals in de echte leefwereld heeft Zootropolis last van (kleine) misdaden.

Wanneer Officer Judy Hopps aankomt, ondervindt ze snel dat het niet makkelijk is om het allereerste konijn bij de politie te zijn. Toch is ze vastbesloten om zichzelf te bewijzen tegenover al haar grote en sterke collega’s. Daarom grijpt Judy de kans om een moeilijke zaak op te lossen met beide handen poten, ook al moet ze hiervoor samenwerken met de sluwe, scherpzinnige vos: Nick Wilde.

Vlaamse stemmen

In de Vlaamse versie van Zootropolis herkennen we onder andere de stemmen van Sam De Bruyn als Clawhauser, Heidi Van Tielen als Gazelle en Rocco Granata als Mr Big. Het hoofdpersonage Judy Hopps wordt vertolkt door Cathy Petit en de stem van Nick Wilde wordt vertolkt door Dieter Troubleyn.

Recensie

De animatie-tak van Walt Disney bracht de afgelopen jaren al verschillende prachtige animatiefilms uit. Zo konden we eind vorig jaar nog genieten van “The Good Dinosaur“. En nu reeds komt Disney met een nieuwe animatiefilm naar de zalen. Met Zootropolis hebben ze, in ons ogen, alvast een nieuwe kaskraker klaar, na het enorme succes van Frozen.

Zootropolis zit bomvol humor, emotie en spanning. De makers spaarden kosten nog moeite om de echte samenleving te projecteren op een stad vol met dieren. Natuurlijk blijft ieder dier zijn typische karaktertrekken behouden. Ook besteedden de makers veel tijd in het opnemen de details en subtiele verwijzingen naar oudere Disneyfilms. Deze details en verwijzingen zijn misschien niet altijd even duidelijk voor de jongste kijkers, maar maken van deze film een echte familiefilm.

De personages zijn allemaal zeer goed uitgewerkt. Van de hoofdpersonages Judy en Nick, tot de bijrollen van bewakers en andere agenten.  Elk diertje in de film is tot in de kleinste details uitgewerkt. Hiervoor trokken de makers van deze prachtige animatiefilm zelfs naar Afrika om het gedrag van bepaalde dieren en hun eigenschappen te gaan bestuderen.

Vanaf minuut 1 neemt Zootropolis je mee naar de wondere en beestige dierenwereld. Doorspekt met heel veel humor, een dosis spanning en de gekende Disney-boodschap voor verdraagzaamheid is deze film een echte aanrader om te gaan bekijken met heel het gezin. Ook de soundtrack past perfect bij de film en de titeltrack, die werd gezongen door Shakira, belooft net zoals “Let it Go” van Frozen ook weer een hit te worden.

Zootropolis is in de Belgische zalen te bewonderen vanaf woensdag 10 februari. In Nederland verschijnt hij een weekje later namelijk op woensdag 17 februari.

Foto’s: ZOOTROPOLIS. ©2016 Disney. All Rights Reserved.

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Zootropolis
Beoordeling:
51star1star1star1star1star

1 reactie

  1. […] door zijn grappige uiterlijk is hij ook geliefd in tekenfilms (denk maar aan de loketbediende in Zootropolis). En nu zijn er ook nog eens twee leuke boekjes met de luiaard in de hoofdrol […]

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *