Onze planeet heeft het hard te verduren door de milieuvervuiling, maar er is hoop. Deze positieve boodschap wordt meegegeven met de nieuwe collectie van ZulupaPuWa, de kindercollectie die Walter Van Beirendonck ontwerpt voor JBC.

De panda is niet langer met uitsterven bedreigd en voor het eerst stijgt het aantal tijgers die in het wild leven. Het gaat goed met de “manatee” of lamantijn, de zeekoe die in de warme wateren van Florida voorkomt. De Kermode-beer kan ook op z’n twee oren slapen: in Canada wordt nu 85 % van het Great Bear Rainforest – zijn natuurlijke biotoop – beschermd.

Maar er is nog meer goed nieuws. Het probleem van de plasticsoep in de zee wordt grondig aangepakt. Met het “Ocean Cleanup” project gaat men de uitdaging aan om 40 % van de plasticsoep op te ruimen. Dit zijn goede vooruitzichten dus voor alle leven in zee. Positieve berichten over het leven op planeet aarde en deze wou Walter Van Beirendonck delen met zijn jong publiek. “We worden om de haverklap om de oren geslagen met onheilsberichten. Als er goed nieuws is, mag het ook wereldkundig gemaakt worden. Kinderen hebben nood aan positieve verhalen,” zegt Walter Van Beirendonck.

Positief en educatief

De nieuwe zomercollectie van ZulupaPUWA is grafisch weer heel sterk. Tekeningen en fotoprints van dieren en hun omgeving kenmerken de collectie. Zo zijn er fotoprints van waterschildpadden, walvissen met een petfles, een tijgerkop, een olifantenkalfje dat van tussen mama’s poten piept. Daarnaast zorgt een print van satelliet Juno voor een futuristisch accent. Onder de slogan ‘HOPE’ worden alle dieren uit de collectie op een exclusieve all-over prints verenigt.

Als educatieve meerwaarde hangt er aan elk kledingstuk een “Good News Collection/Thumbs up”-boekje met alle positieve berichten. Daarnaast geeft een lintje op de kledij uitleg over het afgebeelde dier, terwijl de vlag verwijst naar zijn natuurlijke biotoop waarin deze dieren leven.

Kleurrijk en genderneutraal

Naast de positieve boodschap achter de collectie, is ze deze keer ook weer enorm kleurrijk. Met het gebruikte kleurenpalet word je instant vrolijk: fuchsia, turkoois, hoogblauw, groen, geel en pruimkleur. De neutrale kleuren in de collectie contrasteren mooi met de felle tinten.

Wat ZulupaPUWA de laatste seizoen extra kenmerkt is zijn genderneutraliteit. T-shirts, hemden, shorts, sweaters, joggings en jeans zijn zowel voor meisjes als voor jongens bestemd. Doch omvat de collectie ook nog steeds een paar jurken en rokjes met all-over prints.

Zulu aan zee

Natuurlijk mag er voor de zomer de strandcollectie niet ontbreken. De uitgebreide strandcollectie kenmerkt zich in combinaties van groen en koraal of van turkooisblauw met geel. In de collectie vind je eendelige badpakken, zwemshorts, T-shirts met fotoprints van waterschildpadden of met koraalprints en vissen, jurken en kaftans terug. Kortom enorm veel voor een fijne (strand)vakantie.

De ZulupaPUWA collectie is te koop in alle Vlaamse winkels en op www.jbc.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *