“Je hoeft niet groot te zijn om de wereld wat meer kleur te geven.” Dat is de boodschap die Walter Van Beirendonck uitdraagt bij de presentatie van zijn 20ste seizoen van ZulupaPUWA. ZulupaPUWA is de succesvolle kindercollectie die de Belgische ontwerper al sinds 2005 tekent voor de kledingsketen JBC.

Voor deze zomerse collectie inspireerde Walter Van Beirendonck op het Amazonewoud. Meer bepaald plaatste hij twee kleine bewoners van het Amazonewoud extra in de kijker nl. de kolibrie en een kleine gevlekte kikker. Twee kleine, pittige beestjes die deze collectie kleur geven.

ZulupaPUWA girls: bloemen en kolibries

Voor de meisjes is er deze zomer bij ZulupaPUWA oog voor exotische en kleurrijke opdrukken. Op de shirts en sweaters van de meisjescollectie prijkt “Color the world El ZunZun ZpW”. De ZunZun waar naar verwezen wordt is met zijn twee gram de kleinste kolibriesoort ter wereld. Deze naam heeft hij te danken aan het zoemend geluid van zijn vleugels wanneer hij ter plaatse fladdert om de nectar uit de bloemen te halen. Het fladderen voor een bloem is één van de beelden die op de zomerjurken van ZulupaPUWA staat. Veel van de jurken en rokjes in zachte en fellere kleuren zijn trouwens versierd met bedrukte of geborduurde kolibries.

Binnen dit kolibriethema vallen ook de kleurrijke bloemen op. De rokjes en jurken doen echt verlangen naar de zomer en hebben een allover print van bloemen en grotere bladeren uit het regenwoud.

ZulupaPUWA boys: flashy kikkers en jungleprints

Voor de jongenscollectie nam Walter Van Beirendonck de kleurrijke bijengifkikker als hoofdfiguurtje. Dit kleine kikkertje dankt zijn naam aan zijn felgele lijf met zwarte vlekken. Deze vlekkenprint duikt ook op op T-shirts. Ook in knalgele truien wordt het zwart als jacquardmotief verwerkt en is er een zwarte Z als blikvanger.

“Tiny but mighty” is de spreuk die de jongenscollectie siert. De hemden en T-shirts in deze zomercollectie voor jongens van ZulupaPUWA zijn bedrukt in verschillende groentinten met een exotische bladeren, soms ook met een kikkermotief in kleur op kleur. Met gestileerde prints van aapjes en kolibries voorziene T-shirts laten zich vlot combineren met effen bermuda’s.

Effen koningsblauwe V-truien die versierd zijn met een geborduurd, kikkervormig logo maken naast bermuda’s en hemden in veelkleurige ruiten de zomercollectie helemaal compleet.

De ZulupaPUWA zomercollectie 2015 is beschikbaar in alle Vlaamse JBC winkels, enkele winkels rond Brussel en op de E-shop.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *