Iedereen kent het wel de ruzies tussen zus en broers, maar ook de onvoorwaardelijke liefde tussen elkaar. Soms kunnen ze elkaar in de haren vliegen en op andere momenten beschermen ze elkaar. De broer/zus-relaties zijn uniek. En daar gaat dit boekje ook over.

Zus & Broer of was het nu Broer & Zus?

Broers zijn super vervelend. En zussen zijn mega irritant. Ze zijn saai, zeurderig en je wordt zo moe van ze…
Hoewel, soms maken ze je ook aan het lachen, helpen ze je en zijn ze heel moedig. En mis je ze als ze weg zijn. Zijn broers en zussen dan misschien, héél misschien, toch wel oké?
Dit boek is van twee kanten te lezen: aan de ene kant ervaar je het verhaal vanuit het broertje en aan de andere kant vanuit de zus!

Recensie

Broer & Zus of is het nu Zus & Broer? In elk geval is het een leuk omkeerboek over een klein broertje en zijn grote zus, maar ook over een grote zus en haar kleine broertje. Broertje vindt zijn zus stom. Hij vindt ze een vervelende neushoorn. Ze is bazig en saai én ze is een pestkop, maar er zijn ook momenten dat ze lief is. Broer en zus zijn is eigenlijk best leuk.

Daarnaast vindt zus haar broertje stom. Hij is een irritant aapje. Hij zit aan haar spullen en hij maakt alles stuk. Maar hij maakt haar ook vaak aan het lachen. Zus en broer zijn is eigenlijk best leuk.

Dit omkeerboek is een grappig prentenboek over de relatie tussen een broer en een zus. Je krijgt het verhaal uit de ogen van zowel broer als zus. Ze vinden elkaar vervelend maar kunnen niet zonder elkaar. Het verhaal uit beide standpunten komt dan samen op een verrassende middenpagina. Erg leuk gevonden want het geeft een leuk cachet waardoor kindjes kunnen fantaseren hoe het verhaal verder afloopt.

Het boek is prachtig geïllustreerd in zachte tinten waarbij de illustraties het verhaal perfect vertellen. De voorlees tekst van slechts enkele regels per twee pagina’s, zorgt voor extra duiding. De gevoelens zijn daarnaast heel herkenbaar. Ideaal voor kindjes vanaf 4 jaar die een broer of zus hebben of wie weet wel verwachten.

Auteur: Rocio Bonilla
Uitgeverij: De Vier Windstreken
Pagina’s: 56
Leeftijd: vanaf 4 jaar
ISBN: 978 90 5116 675 0

Broer & Zus / Zus & Broer is verkrijgbaar bij de betere boekhandel en online bij o.a. Bol.com en Bookspot.


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *