Zondag is het zover. Dan is het Pasen. Tijd om gezellig paaseitjes (in eigen tuin) te zoeken, gezellig met het gezin een paasontbijt te nuttigen, … Maar natuurlijk kan er ook geknutseld worden in deze periode. Zeker nu we met zijn allen thuis moeten blijven. Wij zochten (en vonden via Pinterest) zes enorm leuke knutselideetjes met Pasen als thema.

Origami Paashaasjes

De origami Paashaas is voor de iets handigere kindjes onder ons. (Of misschien wel voor papa of mama). Gebruik gekleurde papiertjes om een leuk effect te krijgen.

Origami Paashaasjes
Bron: Moodkids.nl

De Paashaas met een buikje

Ook nu weer hebben we gekleurd papier nodig dat we in verschillende streepjes knippen. Zo kunnen we een Paashaas maken met een buikje 😉

Paashuis met buikje
Bron: Easy, Peasy and Fun

WC-rol haasjes

Iedereen heeft wel lege wc-rolletjes in huis. Ook hiermee kan je enorm leuk knutselen. Zo kan je er bv leuke Paashaasjes met maken.

WC-rol Paashaasjes
Bron: Ecoscrapbook

Kuikentje piep

Eentje dat we zelf thuis ook al hebben gemaakt is dit ‘kuikentje piep’. Eenvoudig en makkelijk te maken. De template afdrukken of zelf aan het tekenen gaan. En natuurlijk inkleuren volgens eigen wens.

Kuikentje Piep
Bron: hello, Wonderful

Eierdoos kipjes

Ook eentje dat snel en makkelijk te maken is, de eierdoos kipjes. Je hebt enkel eierdoosjes, verf, lijm, papier, een zwarte stift en een schaar nodig. Perfect om bv een eitje tijdens het Paasontbijt in te presenteren.

Eierdoos kipjes
Bron: Typically Simple

WC-rol bloemetjes

Nog wc-rolletjes over na het maken van de Paashaasjes? Dan kan je misschien voor de haasjes een bloemenveld maken. Of gewoon als makkelijk te onderhouden bloemetjes in de kamer na Pasen.

WC-rol bloemetjes voor Pasen
Bron: The best ideas for kids
Pin it
Knutselideetjes Pasen

Q: knutselen jullie kindjes graag? Wij zijn benieuwd naar de creaties van jullie kindjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *