Afgelopen weekend werd tijdens een medische check-up van de Amoerluipaardwelpen in Bellewaerde hun namen bekend gemaakt door peter Stef Wauters en meter Mindy Vonck. De welpjes van deze zeldzame diersoort kregen de namen Esra en Zyra. Tijdens de babyborrel werden de namen officieel geregistreerd in het geboorteregister.

Esra en Zyra

Na de geboorte van de Amoerluipaardwelpjes vroeg Bellewaerde om een gepaste naam te bedenken. Het Ieperse pretpark kreeg meer dan 2.500 voorstellen binnen. De dierenverzorgers kozen hieruit de naam Esra, een voorstel van Tracey Artois uit Vlamertinge, en Zyra, een voorstel van Mindy Vonck uit Westerlo, gekozen.

De namen werden tijdens de babyborrel officieel geregistreerd in het geboorteregister door burgemeester van Ieper Jan Durnez, peter Stef Wauters en meter Mindy Vonck. De andere meters Iris Mittenaere* (Miss France 2016) en Tracey Artois konden door omstandigheden niet aanwezig zijn op deze plechtige gebeurtenis.

“Ik had al een petekindje, Julia, dat is een echte tijgerin, een luipaardje leek mij een perfecte match. Alle gekheid op een stokje, ik heb het peterschap aanvaard omdat ik het project van Bellewaerde steun om de Amoerluipaarden als soort in stand te houden. Daarom is het superbelangrijk dat Esra en Zyra binnen een tweetal jaar in het wild worden uitgezet”, aldus peter Stef Wauters, nieuwslezer van het VTM Nieuws.

Mindy vult aan “Ik ben zeer blij en vereerd dat ik meter ben geworden van dit heel bijzondere diertje. Ik kan niet wachten om het te zien opgroeien.”

Zichtbaar voor het publiek

Sinds kort kan het publiek de schattige kleintjes samen met mama Vlada zien ravotten in het buitenverblijf. Esra en Zyra hebben zeker en vast geen hoogtevrees en klimmen al tot 6 meter hoog in de bomen. Op de website baby.bellewaerde.be zijn er alvast een aantal leuke foto’s en filmpjes te zien van hun avonturen.

Sterk bedreigde diersoort

De welpjes werden op zaterdag 21 mei, na een dracht van ongeveer 95 dagen, geboren in Bellewaerde.
Amoerluipaarden zijn een ernstig bedreigde diersoort, waarvan er nog slechts 70 dieren in het wild leven. Het pret- en dierenpark Bellewaerde neemt sinds 2014 deel aan een internationaal kweekprogramma met als doel de nakomelingen, geboren in dierentuinen, terug in het wild uit te zetten in een beschermd natuurreservaat in Rusland. De welpjes geboren in Bellewaerde zullen in de toekomst ook een belangrijke rol spelen in dit programma.

Foto’s en video: Bellewaerde

1 reactie

  1. […] het grote publiek het jonge girafje Kamala en de andere dieren, zoals de Amoerluipaarden, zal kunnen bewonderen is jammer genoeg nog […]

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *