Voor de derde keer keert de ZOO terug naar de nostalgische tijd van het begin van de 19e eeuw. Op 20 en 21 juli ademt de Antwerpse dierentuin een romantische Belle Epoque-sfeer uit. Deze traditiie is gestart naar aanleiding van de 170ste verjaardag van de dierentuin in 2013 en door het grote succes wordt dit evenement een weerkerend feest. Kom dus picknicken in stijl in de prachtige omgeving die de ZOO toch wel is. Trek je mooiste Belle Epoque-kledij aan en flaneer zo door ZOO Antwerpen.

Picknicken op het gazon

Tijdens deze dagen flaneer je in historische klederdracht langsheen de prachtige gebouwen in de ZOO. Vele van deze gebouwen stammen trouwens uit het begin van de 19de eeuw. Het Vogelgebouw, de Egyptische Tempel, het Aquarium, allemaal bouwkundige parels. Ontmoet tevens sprekende voorbeelden van deze tijdsgeest: een fietser op een vélocipède met groot voorwiel, een fotograaf met zijn driepoot en talloze dames en heren met de typerende zomerparasols. En iedereen om ter mooist.

Brood & spelen

Verkleden is trouwens geen verplichting tijdens de Belle-Epoque pick-nick. Ook zonder kan je trouwens genieten van al deze nostalgie. De ZOO wordt een helemaal terug naar begin 19de eeuw gekatapulteerd waardoor je kan genieten van mooie muziek, optredens en zelfs dansles. Kinderen kunnen zich ook amuseren met kinderspelletjes zoals petanque, bakschieten, hoepels en steltlopen. Ze kunnen ook boetseren of zich laten grimeren?  Smulpapen verlekkeren zich verder aan een heerlijke barbecue, cava, slaatjes en andere heerlijkheden. En als tussendoortje geniet je van een suikerspin of ijsje.

Dresscode

Kom je verkleed naar de Antwerpse dierentuin dan is er natuurlijk een dresscode die men dient te volgen. Vrouwen dragen uitbundige bloezen in lichte kleuren en lange rokken. Parasols, handschoenen, hoeden, of broches zijn een must. Mannen dragen dan weer een kostuum met wit hemd en gilet. Ook de kinderen kunnen perfect gekleed gaan in de stijl uit de Belle-Epoque. Jongens dragen bretellen en meisjes jurkjes met witte sokjes in schattige schoentjes. Snuister op de zolder, bezoek een kringwinkel of vraag aan familie of zij je kunnen helpen met de juiste klederdracht. Vind je niet direct iets kan je ook iets gaan huren bij bv Huis Bayens. Dankzij de ZOO kan dit met 10% korting. Ga naar zooantwerpen.be voor info en de kortingsbon.

172 jaar jong

De ZOO van Antwerpen werd zo’n 170 jaar (in 1843) geleden opgericht door Jan Frans Loos, schepen en later burgemeester van Antwerpen. De dierentuin groeide in de loop der jaren uit tot een oase van rust in de drukke stad. Met meer dan 5 000 dieren kan je een hele dag genieten van de pracht en praal van de dieren uit verschillende continenten. Anno 2015 brengt ZOO Antwerpen je dichter bij de dieren met enkele prachtige vernieuwingen. Zo is er onder andere een Vlindertuin, een spectaculair rifaquarium, een koppeltje koala’s en de zwartvoetpinguïns. Een ware must see voor elke dierenliefhebber.

Unieke combinatie

De Antwerpse ZOO heeft een eigen, internationaal gerenommeerd onderzoekscentrum, het CRC (Centre for Research and Conservation). Hiermee werkt het aan wetenschappelijke projecten. “We verhogen het welzijn van de dieren volgens de huidige inzichten en komen tegemoet aan het comfort van onze bezoekers. We zijn trots op ons beschermd monument met een uniek kunstpatrimonium en exotische gasten in een bijzondere landschapstuin in Franse stijl. De Belle Epoque Picknick past hier perfect”, aldus woordvoerder Ilse Segers.

Meer info over de Belle Epoque pick-nick vindt u op de website van de Zoo van Antwerpen.

Winactie

Willen jullie ook genieten van dit prachtig en uniek evenement in de ZOO Antwerpen? Dan kan ik twee keer twee personen gelukkig maken met toegangskaarten voor de Belle-Epoque pick-nick op 20 en 21 juli aanstaande. Meedoen is heel simpel door onderstaande vraag te beantwoorden. De wedstrijd loopt tot en met vrijdag 10 juli. Winnaars zullen persoonlijk op de hoogte worden gesteld.

Prijsvraag: In welk jaar is de ZOO Antwerpen opgericht?

Wedstrijd afgelopen

8 Reacties

  1. Belle-époque picknick in Zoo Antwerpen

    12 februari 2021 op 14:24

    […] uitgelezen moment om een daguitstap te maken. Vandaag stond de Zoo Antwerpen op de planning. Voor Ouder Blog mocht ik gaan genieten van een prachtig event in de Antwerpse dierentuin. Reeds voor het derde op […]

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *