December is de donkerste maand van het jaar. Er zijn dan ook heel wat evenementen in deze periode met licht en vuur. Eén van de knapste evenementen is China Light in Zoo Antwerpen. Chinese kunstenaars zorgen in het decor van de Antwerpse dierentuin voor prachtige lichtcreaties. Op het moment dat de reguliere dieren hun nachtverblijven opgezocht hebben en de winterzon is ondergegaan komen de verschillende lichtobjecten tot leven. Dit keer neemt het lichtspektakel je mee doorheen de poorten van het oude China naar zijn mythische dieren en legendes. Zo zal je voorbij een 4 meter hoge Boeddha wandelen en een terracotta leger aanschouwen. Nadien een duik je de oceaan in om een 15 meter grote walvis te ontmoeten. Ondersteund door feeërieke Chinese muziek en dans doorheen het park zorgt dit voor magisch geheel geschikt voor jong en oud. China Light staat garant voor een heerlijk avondje uit met het hele gezin.

China Light

De editie van 2017 start komende donderdag reeds en loopt tot 14 januari. Voor dit lichtspektakel zijn er drie tijdssloten per dag waarvoor je online kaarten kan kopen. Kaarten zijn verkrijgbaar aan 15 euro voor volwassenen en 12 euro voor kinderen (3 t/m 17 jaar) en senioren (65+). Abonnementhouders betalen respectievelijk 12 en 10 euro. Ter plaatse kun je ook aan de kassa tickets kopen, al kan op sommige drukkere dagen het bordje ‘uitverkocht’ wel eens verschijnen. Wij raden dan ook aan om kaarten online aan te schaffen.

China Light ZOO vindt plaats in Zoo Antwerpen en is doorlopend geopend van 18u00 tot 21u30. De dierentuin ligt aan het Koningin Astridplein 20-26 in hartje Antwerpen. Dit maakt het perfect bereikbaar met het openbaar vervoor. De NMBS voorziet trouwens speciale B-dagtrips voor China Light.

1 reactie

  1. Jungle Book Light Festival in Zoo Antwerpen

    30 september 2019 op 11:04

    […] worden door enorme lichtgevende kunstwerken. De afgelopen jaren werden we al betoverd door ‘China Lights‘. En dezelfde mensen achter dit spektakel zorgen ook dit jaar weer voor iets wondermoois. Met […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *