De Gelaarsde Kat, we kennen hem van het sprookje, waarvan het origineel door Giovanni Francesco Straparola reeds in de zestiende eeuw verscheen. Later werd de Gelaarsde Kat vooral beroemd uit de Shrek-films, waarin hij vanaf deel twee een prominente rol kreeg. Na de films van Shrek kreeg de beroemde kat ook nog een eigen film. Zijn naam is dan ook legendarisch, net als zijn zwaardvechtkunsten en de avonturen die hij beleeft. Ondanks zijn heldhaftige karakter is de Gelaarsde Kat wel makkelijk af te leiden met een bolletje wol!

De avonturen van de Gelaarsde Kat

Na de film bleef het een tijdje stil rond onze gelaarsde vriend. Maar daar komt vanaf 16 januari verandering in. Dan start op Netflix een nieuwe reeks van De Gelaarsde Kat. Dreamworks Animation maakte speciaal voor Netflix Kids deze Original-serie: ‘De avonturen van de Gelaarsde Kat’. Deze exclusieve reeks voor Netflix laat De Gelaarsde Kat weer verschillende avonturen beleven. Dankzij de gekende, prachtige grafics van Dreamworks zullen de kinderen (en ook (groot)ouders) gefascineerd kijken naar de kattenstreken van deze kat. Doorspekt met actie en komedie zullen “De avonturen van de Gelaarsde Kat” de hele familie betoveren.

In ‘De avonturen van de Gelaarsde Kat’ vindt ’s werelds meest beroemde katachtige fortuinjager de verborgen stad San Lorenzo. Een mythisch land, dat onzichtbaar is voor de buitenwereld dankzij een magische spreuk die zowel haar eigenzinnige bewoners als zijn wonderbaarlijke schat beschermt. Als de Gelaarsde Kat de betovering verbreekt, moet hij vechten tegen een eindeloos legioen van invallers en plunderaars om de stad en de inwoners te beschermen.

De serie combineert avontuur, actie en komedie. Elke aflevering draait om een bijzondere zoektocht en met zijn befaamde zwaardtechniek, charme, gevatte stijl en kattenstreken is de legendarische roekeloze katachtige telkens weer de held.

De avonturen van de Gelaarsde Kat zijn zowel o.a. in België en Nederland te bekijken op Netflix. Er zijn verschillende tarieven voor deze on-demand dienst. De eerste maand is echter gratis en opzeggen kan ten alle tijden. Meer info vind je steeds op de website van Netflix.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *