Veel kinderen houden van gamen. Vooral nu de winter bijna voor de deur staat is het fijn om de kou van buiten te ontvluchten door lekker binnen te blijven en te gamen. Om het gameplezier te vergroten is het een leuk idee om een aparte gamekamer in te richten voor de kinderen (en gedeeltelijk ook voor papa). Lees in dit artikel verder voor tips om een gamekamer in te richten.

Een lekkere zithoek

Om lekker te ontspannen en te gamen hebben de kinderen een zithoekje nodig. Schaf een grote bank met genoeg plek voor de kinderen en hun vrienden. Andere leuke toevoegingen voor de zithoek zijn een poof, grote zitkussens voor op de grond of een grote zitzak. Dekens zijn eventueel ook een goede toevoeging, voor de dagen dat het erg koud is. Een leuk idee is om dekens aan te schaffen met mouwen, zodat de kinderen vrolijk door kunnen gamen.

Schaf de belangrijkste gadgets aan

Het belangrijkste is dat de gamekamer een groot scherm heeft van goede kwaliteit. Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat gamen op een te klein beeld of een beeld van slechte kwaliteit het gamen minder leuk maakt. Nadat je het juiste scherm hebt gevonden, denk je na over welke console je aanschaft voor de gamekamer. Bepaalde consoles laten bijvoorbeeld ouderlijk toezicht toe, om de ouders een kans te geven om een oogje in het zeil te houden. Andere consoles zijn dan weer makkelijk mee te nemen voor onderweg. En sommige consoles hebben exclusieve spellen die niet op andere consoles verkrijgbaar zijn. Oriënteer dus goed op welke console voor jou de beste keuze is.

Zorg voor een warme en nette inrichting

Een warme en nette inrichting is fijn tijdens het gamen. Een minimalistische inrichting is aan te raden, onnodige spullen maken de ruimte te vol en het opruimen is dan ook lastiger. Een warme sfeer in de gamekamer creëer je met genoeg daglicht, bijvoorbeeld door grote kozijnen te laten plaatsen. Een gamekamer op zolder is aan te raden, op zolder is het makkelijk om veel daglicht binnen te halen. Bijvoorbeeld door een dakkapel te laten plaatsen door een dakwerker. Sfeerverlichting is ook een leuke toevoeging voor een warme sfeer, vooral wanneer het buiten donker is ziet sfeerverlichting er erg mooi uit in de gamekamer. Dan komt er meer daglicht binnen waardoor je de ruimte een frisse en warme sfeer geeft. Gebruik van warme kleuren zoals beige en rood, natuurlijke materialen en een goede centrale verwarming geven de ruimte een lekker warme sfeer. Omdat veel mensen de verwarming op de hoogste stand zetten in de winter, is het wel aan te raden om over te stappen op een hoogrendementsketel.


Uitgelichte afbeelding: Photo by Jessica Lewis from Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *