Vanaf 14 augustus laat Netflix weer een leuke animatieserie op de wereld los. Dreamworks Animation maakte voor exclusief voor Netflix deze gloednieuwe serie Dinotrux. Dat zijn gigantische wezens die half dinosaurus en half bouwvoertuig zijn. Maak kennis met Ty-Rex, een enorme Tyrannosaurus Trux, en zijn beste vriend Revvit, een vlijmscherpe Reptool. De Dinotrux bundelen voor de allereerste keer hun krachten samen  met de Reptools. Met deze gebundelde krachten proberen ze een grotere en betere wereld te bouwen. Samen binden ze de strijd aan met de grootste en slechtste van allemaal, de V-Morzels. De V-Morzels proberen alles wat de Dinotrux en Reptools net hebben gebouwd weer te vermorzelen.

Dinotrux

Wanneer een uitbarstende vulkaan Ty, een enorme Tyrannosaurus Rex gecombineerd met een grote sloopkraan, er toe dwingt om zijn vallei te verlaten, komt hij terecht in een onbekende krater vol met zijn lievelingseten: ore. Maar het nieuwe landschap heeft nog meer wonderbaarlijke ontdekkingen voor Ty: andere soorten Dinotrux, en een enorme hoeveelheid reptielen gecombineerd met handgereedschap, genaamd de Reptools. Naast de Reptools leeft er natuurlijk ook nog een slechterik in deze nieuwe wereld. De slechterik, V-Morzels heeft maar één levensmoto: “Ik deel niet!”.

Gebruikmakend van zijn natuurlijke genialiteit, zijn enthousiasme en zijn leiderschap, probeert Ty zijn nieuwe medebewoners van de krater te overtuigen om samen te werken en leven. Zijn eerste bondgenoot in deze strijd is de moedige en slimme Reptool Revvit (hagedis + boormachine). Deze verbazende ontwikkeling leidt tot ’s werelds eerste Dinotrux-Reptool vriendschap! Deze twee nieuwe vrienden krijgen snel een stormachtig team bij elkaar met de gigantische rekruten Skya, een charmante Craneosaur (brachiosaurus + kraan); Ton-Ton, een durf-al Ankylodump (ankylosaurus + vrachtwagen met laadbak); en Dozer, een humeurige maar met een zacht kantje Dozeratops (triceratops + bulldozer).

Met de krachten gebundeld van de ingenieuze Reptools en de enorme Dinotrux gaan Ty en zijn nieuwe maten het ene grote avontuur na het andere aan. Dankzij deze vriendschap, voor het eerst ooit in de wereld, bouwen ze ze een grotere en betere wereld om samen te kunnen leven. Met de oversize crew, is alles groter, ofwel door de slimme designs waar ze van dromen, of door de kolossale constructies die ze bouwen. Maar ook de allesverwoestende conflicten met de slechterik V-Morzels. “Ty creëert een gemeenschap,” zeg schrijver en producer David Kidd. “Deze eenzame jongen, waar iedereen schrik van heeft aan de ene kant, begint een vriendschap met Revvit, een enorme dappere kleine Reptool. Dat doet Ty beseffen dat verschillende soorten wezen kunnen samen leven en dingen delen.” voegt Gregg Goldin er aan toe: “Het verhaal gaat over de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de grootste en de kleinste, een T-Trux en een Reptool. En nu verandert hun vrienschap de wereld.”

Bekijk alvast de intro van deze leuke animatieserie die vanaf 14 augustus te bewonderen is op Netflix. In dit eerste seizoen zijn alvast tien afleveringen te bekijken.

Zijn jullie ook benieuwd naar de avonturen van Ty en zijn vrienden?

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *