Kindjes helpen graag mee in de keuken. Soep maken, een eitje bakken, … Maar natuurlijk bakken ze maar al te graag ook eens een taart of koekjes. En gelukkig zijn er dan ook kookboeken op kindermaat. Wij gingen aan de slag met het kinderbakboek: Bakken als de beste!

Bakken als de beste!

Bakken als de beste! Dat kan jij ook! Met de heerlijke recepten in dit boek maak je in een handomdraai de perfecte koekjes en cakes, de mooiste taarten en het allerlekkerste brood. Aan de hand van duidelijke foto’s en stappen, leer je bakken als een echte bakker.

Smaakt het?

Tijdens de afgelopen krokusvakantie gingen we aan de slag met één van de receptjes in het kinderbakboek. De dochter koos voor cupcakes. Want geloof het of niet, onze dochter is geen zoetebek. Maar cupcakes dat lust ze nog wel.

Het boek begint met enkele keukenregels om alles veilig te laten verlopen. Nadien volgt nog een mooie lijst van benodigd keukengerei en enkele baktechnieken. Dit alles mooi op kindermaat geschreven. De 50 recepten in het boek zijn mooi gesorteerd volgens soort. Zo start je met een reeks cupcakes om over te gaan naar taarten, koekjes en brood.

Van de lijst cupcakes koos de dochter zonnige cupcakes. Ze zien er voortreffelijk uit in het boek, maar mits ze geen zoetebek is hoefde voor haar de topping niet. Het recept is makkelijk te volgen en staat goed uitgelegd. Het maken van het beslag ging vlot en nadat ze gebakken waren volgde natuurlijk een proefsessie. Omdat ze de topping niet graag had, koos ze uiteindelijk toch nog om enkele cupcakes te versieren met gesmolten chocolade, waarbij we de overschot gebruikte om overheerlijke warme chocolademelk te maken.

De proefsessie

Nadat de cupcakes mooi waren afgekoeld, was het tijd om ze te proeven. De cupcakes waren lekker en totaal niet droog. Ook de dochter was vol lof over haar eerste volledig zelfstandig gemaakte cupcakes (alleen het mixen was nog voor de papa). Ze gingen dan ook vlot binnen. En toen de mama binnenkwam na het werk kon ze niet zwijgen over haar bakkunsten.

Het kinderbakboek is dus zeker een blijvertje hier, waarbij ikzelf ook wel eens de cheesecake wil uit proberen. Dit ziet er in elk geval verrukkelijk uit, zoals de dochter zo mooi kan zeggen.

Bakken als de beste is te verkrijgen in de betere boekhandel en online bij o.a.:
Bol.comProxisBookspot


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *