Hier zou Xavier zich thuis hebben gevoeld. Hij zou er genoeg dagschotels hebben kunnen drinken. Waarover hebben we het? De stad van hop en bier Poperinge, thuisbasis van de Keikoppen, is namelijk het decor van de FC De kampioenen-zoektocht. Een zoektocht voor jong en oud in en rond Poperinge.

De populaire TV-reeks FC De Kampioenen is van 15 mei tot 31 juli te gast in de Hoppestad. Met een zoektocht voor jong en oud ontdek je de mooiste plekjes in en rond de stad. Dit aan de hand van de hoofdpersonages van het ‘slechtste maar grappigste’ voetbalploeg van het land.

Fiets- of wandeltocht

De fietszoektocht van een 20-tal kilometer brengt je langs de mooiste plekjes van Poperinge. Onderweg kun je QR-codes scannen waarachter telkens een filmpje zit met een vraag of opdracht van de acteurs. De oplossing van elke opdracht kan genoteerd worden op het antwoordblad. Breng je het antwoordblad binnen bij de Poperingse dienst van toerisme, dan ontvang je nog een leuk aandenken.

De zoektocht is natuurlijk niet enkel gericht op inwoners van Poperinge. Zie je er tegenop om jullie fietsen helemaal mee te nemen naar de Westhoek. Dan kan je steeds terecht bij de fietsverhuur. Wandel je liever? Dan is er ook een verkorte wandellus ter beschikking van zo’n 8km.

Praktische info FC De Kampioenen-zoektocht:
  • 15 mei tot 31 juli
  • De zoektocht kan afgehaald worden op dienst toerisme, of downloaden via www.een.be/fcdkpoperinge
  • Gratis!
  • De fietstocht bedraagt 20 km en is bewegwijzerd.
  • De wandellus is 8 km en eveneens bewegwijzerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *